Духът на Япония завладя пространството пред НДК с целия си

...
Духът на Япония завладя пространството пред НДК с целия си
Коментари Харесай

Духът на Япония завладя пространството пред НДК

Духът на Япония завладя пространството пред НДК с целия си заряд да увлича хората в Деня на японските бойни икуства и обичаи в 33-ата година на Дните на японската просвета у нас.

През целия ден се стичаха дребни и огромни, с цел да се слеят с демонстрациите и да посетят шатрите на обичайните японски изкуства.

Японската фиеста стартира с едночасово шествие на Микоши - познатата към този момент доста добре у нас платформа, в която се вселява божеството на шиндуисткия обред за свързване на индивида с Вселената. Този пътуващ мобилен храм обикаля цяла Европа.

Заедно със шиндуистки свещеник от Окаяма, чиято задача в живота е да популяризира японската визия за земния човек и света. Носят го и българи, и японци. Заедно в труднообяснимата непосредственост сред нашите два народа във времето.

И се редуват демонстрации на айкидо, джудо, кендо, карате в съвършенното осъществяване на възпитаниците на нашите клубове, обединени дружно с повече от 40 обединения в Нихон Томоно Кай " Клуб другари на Япония " в България на фона на ритуалите на чаената гала, икебана, краснопис, хайко, кирие.

" Японските бойни изкуства упражняват освен тялото, само че и култивират духа на индивида, възпитават храброст, устойчивост в обособения човек, само че и му оказват помощ да намерят своето място в общността си, да е в помощ на другите ", съобщи Н. прочие Хироши Нарахира, дипломат на Япония.

" Въпреки, че Япония и България са толкоз отдалечени географски, само че намираме доста неща, общи неща в културата, духовността ", добави Аои Ямагиши, посолство на Япония в София.

Следващата седмица от 14 до 17 в Ларгото в София по през целия ден ще има ателиета за японските обичайни изкуства. Един безоблачен ден като урок по филтриране на душата и мозъка за оцеляване на човешката общественост на земята.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР