Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналАлександър Зверев – Кристофър О’Конъл

...
Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафиналАлександър Зверев – Кристофър О’Конъл
Коментари Харесай

Зверев стигна до първия си четвъртфинал за годината


Dubai Duty Free Tennis Championships, осминафинал

Александър Зверев – Кристофър О’Конъл 7-5, 6-4

Александър Зверев записа нов триумф на шампионата в Дубай, елиминирайки международния №92 Кристофър О’Конъл. Германецът показва отлична игра в както в нападателен, по този начин и в отбранителен проект, като не разреши на съперника си да стигне до нито един брейкпойнт и се класира за първия си четвъртфинал от началото на сезона.

Там негов конкурент ще бъде спечелилият от мача сред Феликс Оже-Алиасим и Лоренцо Сонего.

Зверев записа 11 аса против 4 на О’Конъл, като в това време имаше голямо предимство във връзка с уинърите (30-13). Германецът завоюва 90% от точките си на първи сервис (90%) и осъществя два от петте шанса за пробив, които се откриха пред него (40%).

Началото на мача бе изцяло равностойно, като паритетът се резервира до 5-5. В хода на първата част обаче Зверев се движеше все по-добре по корта и в последна сметка това наклони везните в негова изгода. Няколко отлични ретура, съпроводени с добре разчетени излизания на мрежата, помогнаха на германеца да запише два следващи гейма на нула, надделявайки със 7-5 в първата част.

Вторият сет протече по подобен метод, като в първите осем гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив. Зверев пропусна три следващи брейкпойнта, само че все пак реализира задачата си и обърна резултата, като след това се възползва от опцията да сервира за сета и победи със 7-5, 6-4 след 78 минути игра.

Резултати от приключилите мачове от деня:

Алехандро Давидович Фокина – Андрей Рубльов 6-1, 6-7(6), 6-7(3)

Майкъл Имер – Ботик Ван де Зандсхулп 6-3, 3-6, 3-6

Александър Зверев – Кристофър О’Конъл 7-5, 6-4
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР