ДСБ тръгва към изграждане на широк, траен политически съюз, който

...
ДСБ тръгва към изграждане на широк, траен политически съюз, който
Коментари Харесай

ДСБ и ДаБГ ще граждат широк и траен политически съюз срещу модела Борисов

ДСБ потегля към " създаване на необятен, дълготраен политически съюз, който да е учреден на двупартийното съдействие сред ДСБ и " Да, България " (ДаБГ) като съществени изразители на опозиционно-настроените гласоподаватели от център-дясното политическо пространство ". Такова решение е гласувано късно в неделя от Националното заседание на Демократи за мощна България (ДСБ), извършено в Боровец.

Резолюцията бе показана от ръководителя на партията Атанас Атанасов, който получи мандат да работи за построяването на съюза.

Макар обединяването да е стартирано главно като двупартийна ос, към него могат да се причисляват и други обединения, обединени към построяването на опозиционна опция вдясно.

Има потребност от основаване на действителна съпротива в страната, тъй като все още виждаме реплика на спорове сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, съобщи Атанасов.

Той обърна внимание, че в мандата на третия кабинет Борисов непрекъснато " гърмят корупционни кавги ". Според него това е по този начин, тъй като " моделът има за цел асимилиране и заграбване на държавни пари ".

Атанасов повтори тезата си за обезличаването на институциите и първо място - на Народното събрание. По думите му това води до неглижиране на процедурата по приемане на бюджета за следващата година. " В края на тази година се чака остатък от към 3 милиарда лева, които още веднъж ще бъдат разпределени посредством постановления на Министерския съвет за пазаруване на политическо въздействие и в прорез с конституцията, съгласно която методът за разходване на бюджета се дефинира от Народното събрание ", сподели Атанасов.
Усилията за доближаване сред ДСБ и " Да, България " вървят от лятото насам, само че двете партии пробват да официализират партньорсвтото си в последните две седмици.

Първо водачите им Христо Иванов и Атанас Атанасов дадоха взаимно телевизионно изявление, а по-късно проведоха дружно полемика за превзетата страна. От към 4 месеца пък двете партии изпращат общи позиции, към които нормално се причисляват ДЕОС, Зелените и Български земеделски народен съюз. Очаква се точно тези три обединения, както и цивилен сдружения към " Нова република " да се причислят към обединяването. По думите на Атанасов и Иванов инструмент за реализиране на задачите им е общи листи на евровота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР