ДСБ изненадващо обяви позиция, с която иска президентът Румен Радев

...
ДСБ изненадващо обяви позиция, с която иска президентът Румен Радев
Коментари Харесай

ДСБ иска третия мандат за технически кабинет и съхраняване на парламентарната република

ДСБ изненадващо разгласи позиция, с която желае президентът Румен Радев да връчи третия мандат на ППДБ и да се сформира " механически кабинет " в границите на 50 Народно заседание.

Решението беше оповестено след съвещание на Изпълнителния съвет на партията, ръководена от Атанас Атанасов. Не е ясно дали то е в съгласие с останалите партии в обединението. В неделя " Продължаваме промяната " също ще има свое съвещание на разширеното управление.

Засега анонсът на ДСБ е дефиниран единствено като " предложение към сътрудниците от ППДБ " за разискване на механизъм за излизане от рецесията.

" Считаме, че такава опция е да желаяме третия мандат, който да бъде преглеждат като “национален ”. Създаденото с него ръководство под формата на „ механически кабинет “, би трябвало да подсигурява европейския либерален, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република ", написа в позицията на партията.

Само преди ден съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков зае много по-различна позиция - че обединението няма по какъв начин да влезе в единствените две аритметично вероятни болшинства към ГЕРБ-ДПС или към " Възраждане, Българска социалистическа партия, Величие, Има Такъв Народ ".

Анонсът идва няколко дни откакто проектокабинетът на Росен Желязков (ГЕРБ) се провали в пленарната зала, а парламентарната група на Движение за права и свободи се разцепи поради различията сред Делян Пеевски и Ахмед Доган.

Вторият мандат към момента не е връчен на Движение за права и свободи, а крилото на Доган към този момент стартира да дава сигнали, че ще опита да го употребява за нови договаряния с всички политически групи в Народното събрание.

Досега обаче Бойко Борисов твърдо отхвърля да даде поддръжка от ГЕРБ за кабинет с различен мандат с изключение на неговия и предпостави седмите следващи избори за три години.

В решенията на ДСБ се споделя още, че резултатите на обединението са " незадоволителни, само че и разумно разследване на позволените неточности в управническата структура ".

" Оценяваме политическото решение “Продължаваме смяната - Демократична България ” сами да носим отговорност за кабинета „ Денков “ като погрешно. То бе решение за излаз от рецесията, само че неналичието на ясно съдружно съглашение разреши ГЕРБ да работят като ръководеща съпротива ", се споделя в декларацията.

В партията настояват, че " Демократична България " е най-успешната и най-дълго траяла формула за обединяване в демократичния набор ", а ППДБ - " естествено обединяване на хора, споделящи общи полезности, единствена опция на корупционното статуквото и главен поръчител за отстояване европейския път и участието на страната в НАТО ".

ДБС упрекват ГЕРБ и неуспеха на ротацията за " вкарването на страната ни в следващите изключителни избори и последвалият следващ несполучлив опит за сформиране на държавно управление от тяхна страна, задълбочават политическата рецесия и усилват заканите пред демократичната система на ръководство ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР