Дружеството за защита на околната среда Робин Худ внесе жалба

...
Дружеството за защита на околната среда Робин Худ внесе жалба
Коментари Харесай

Френска организация внесе жалба заради оловно замърсяване след пожара в Нотр Дам

Дружеството за отбрана на околната среда " Робин Худ " внесе тъжба против незнаен причинител поради замърсяването с олово, провокирано от пожара в парижката катедрала " Нотр Дам ". Тя упрекна френските управляващи, че са реагирали със забавяне и в липса на бистрота, съобщи Франс прес.

Жалбата е импортирана в петък в столичната прокуратура за " пропуски в използването на общи полицейски ограничения (най-вече отбрана и информиране на популацията и работниците), довело до умишлено застрашаване на хора и липса на помощ за застрашени лица ", предава Българска телеграфна агенция.

" Компетентните органи, в това число епархията, не съумяха да оказват помощ на непрекъснатите поданици, на краткотрайно пребиваващите и на служащите и ги оставиха да попаднат под въздействието на токсични последствия ", се споделя в жалбата.

Според сдружението управляващите би трябвало да вземат " незабавни ограничения за ограничение достъпа на популацията и служащите ", да " предотвратят скупчването на хора наоколо до пожара до момента в който още бушувал ", да " наложат популацията да стои задоволително надалеч ", да " вършат здравни рекомендации, незабавно след бедствието или най-малко в рационален период, което ще рече до 24-48 часа по-късно ".

" Робин Худ " сочи кметството на Париж, министерството на културата, районната организация по опазване на здравето, полицейската префектура в Париж и тази в Парижки регион като носещи отговорност.

След пожара в катедралата на 15 април към постройката е регистрирана висока централизация на олово, на което са били изложени най-много деца.

Няколко стотици тонове от този метал се съдържат в покривната структура. По време на пожара той почнал да се топи и да се изпарява във въздуха под формата на дребни частици.

В петък детско образователно заведение в съседство беше затворено за неопределен срок поради високата централизация на олово.

Продължително излагане на оловните изпарения води до нарушавания в храносмилането, увреждания на бъбреците, нервната система и репродуктивни проблеми.

Разследване на уеб страницата " Медиапарт ", оповестено на 18 юли, разкри, че " концентрацията на олово на моменти е била 10 пъти по-висока от допустимата в близките учебни заведения " до катедралата. Сайтът упрекна кметството, че не и направило подробно разчистване на пространствата. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР