Дружеството Ученически отдих и спорт“ ЕАД, чийто принципал е Министерството

...
Дружеството Ученически отдих и спорт“ ЕАД, чийто принципал е Министерството
Коментари Харесай

30 са работещите почивни бази за деца у нас

Дружеството „ Ученически отдих и спорт “ ЕАД, чийто принципал е Министерството на образованието, се грижи за базите за училищен отдих и спорт.

„ Дружеството стопанисва към 160 бази, само че сега работят едвам 30, като 19 от тях са на море, а 11 са на планина. Общият потенциал, с който разполагаме е към 1900 на море и 700 на планина. 130 бази не работят, само че времената се трансформираха. Ние резервираме базите, към които има интерес “, сподели в „ Преди всички “ Емануил Райчев , изпълнителен шеф на " Ученически отдих и спорт " ЕАД. При интерес базите, които не работят, биха могли да посрещат деца, само че са нужни средства за техния ремонт, сподели още той.

„ За останалите 130 бази има благосклонност на министерството да бъдат отдавани чартърен в някакви рационални параметри, само че това е тежка процедура, само че това е относително тежка процедура и ще отнеме време. Правени са опити да се отдават базите чартърен “.

Той разясни, че има направени няколко бизнесплана за развиване на базите.

В момента цената за един ден в работещите бази е 16 лв. на дете. Това включва нощувка, закуска, обяд и вечеря. На всеки 10 деца има по един безвъзмезден началник, на който сдружението заплаща командировъчни, с цел да се резервира конкурентоспособността по отношение на другите туроператори, разясни Райчев.

„ Обезпечено е здравно обслужване и тъй като по-голямата част от морските бази са на брега на морето, обезпечена е и водно-спасителната активност, т.е назначаваме спасители “.

Райчев сподели, че въпреки всичко интерес не липсва.

„ В момента имаме настанени към 1700 кревати от общо 2000 потенциал на морски бази, като до края на тази седмица и началото на идната седмица съвсем изпълваме потенциала на базите. За предходната година са минали съвсем 30000 деца по нашите бази “.

В звуковия файл можете да чуете изявлението на Таня Величкова с Емануил Райчев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР