Дружество за ООН в България организира тринадесетия си по ред

...
Дружество за ООН в България организира тринадесетия си по ред
Коментари Харесай

ООН ви кани на своя форум Глобални въпроси в София

Дружество за Организация на обединените нации в България провежда тринадесетия си по ред конгрес “Глобални въпроси ” на 26 юни от 18:30 часа в Ректората на Софийски Университет, зала 292.

Предстоящото издание на форума ще премине под надпис “Обединени против закононарушенията срещу човечеството ” и слага фокус върху приемането на Международна спогодба за предварителна защита и наказване на закононарушения срещу човечеството, отчитайки активността по този въпрос на Комисията за интернационално право на Организация на обединените нации.

Говорители ще бъдат ръководителят на Конституционния съд проф. Борис Велчев, доцентът по право и интернационалните връзки Катерина Йочева и журналистът с дълготраен опит като дипломатически, боен и специфичен коресподент в Близкия Изток и други райони - Георги Милков.
 Дилиян Манолов и Явор Гочев са новите юношески делегати на България към Организация на обединените нации
Входът е свободен, като се изисква единствено предварителна регистрация онлайн: https://docs.google.com/forms/d/1L4UtObfpQYo0PO_AIyBjeMtB0obh8H40d-jSfTtDsiw/

За повече информация, следете Фейсбук страницата на събитието.

Форум „ Глобални въпроси “ съставлява серия от обществени лекции, проведени от Дружеството за Организация на обединените нации в България, които имат за цел да показват пред младежи и студенти от страната позициите на уважавани специалисти по настоящи проблеми от света и България.

С тазгодишното издание се целим да бъдем от изгода на младежите с интерес в тематиката, да бъдем в крайник със протичащото се в света, както и да си напомним историята, разсъждавайки над развиването на международнонаказателния юридически ред в тази посока. Ще се стремим да избягаме от строгия юридически език за да достигнем и до хора без спомагателна правна подготовка, споделят уредниците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР