Дроновете в анексирания от Русия Крим отново са в новините.

...
Дроновете в анексирания от Русия Крим отново са в новините.
Коментари Харесай

Към Крим отново полетяха дронове

Дроновете в анексирания от Русия Крим още веднъж са в новините . Сутринта на 17 февруари назначеният от Москва губернатор на Севастопол Михаил Развожаев заяви за свален дрон в региона на Балаклавската Топлоелектрическа централа край Севастопол , а предния ден, съгласно него, над Черно море са били свалени два дрона, обобщава Руската работа на Би Би Си

Според ТАСС самата Топлоелектрическа централа не е развалена и работи обикновено. Развожаев по-късно денем сподели, че в града се организират образователни стрелби. Преди това се появиха известия в някои локални канали в " Телеграм ", че в града се чува автоматизирана пукотевица.

В петък " Телеграм " каналът ASTRA заяви, че база на противовъздушната защита в Крим е била ударена от дронове в 5 часа сутринта предния ден. Тази информация не бе доказана от други източници и е мъчно да бъде тествана.

Преди това, в четвъртък, в мрежата се появи и информация за свалени дронове , в един от каналите даже разгласиха фрагменти, показващи по какъв начин зенитни оръдия на несигурно място стрелят някъде в небето през нощта. Появиха се и други сходни известия.

Няколко седмици в Крим не се чуваше сходна интензивност с дронове. Новата поредност от удари съвсем не наподобява на детонациите през август, когато бяха развалени, и даже щабът на Черноморския флот.

Дроновете постоянно биват сваляни от съветската противовъздушна защита, съгласно тези отчети. След летните гърмежи, в които мнозина заподозряха работата на дронове, би било разумно руснаците да засилят Противовъздушна отбрана на полуострова. Руски източници оповестяват, че се смъкват доста дронове.

Но даже и да е по този начин, опитите за продупчване на Противовъздушна отбрана с дронове не би трябвало да се смятат за изцяло несполучливи. В последна сметка при всяко задействане на системата за Противовъздушна отбрана на полуострова тя се демаскира .

От самото начало на съветската инвазия над Черно море нормално дежурят западни разследващи самолети , които с изключение на всичко друго наблюдават разполагането на системи за противовъздушна защита в Крим.
 Блинкън: Крим е алена линия за Путин
Блинкън: Крим е алена линия за Путин

Той се притеснява от по-широк съветски отговор на опитите за неговото превземане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР