Дрогиран шофьор предизвика катастрофа с автобус на градския транспорт на

...
Дрогиран шофьор предизвика катастрофа с автобус на градския транспорт на
Коментари Харесай

Дрогиран шофьор предизвика катастрофа с автобус от градския транспорт във Варна

Дрогиран водач провокира злополука с рейс на градския превоз на основно кръстовище в града нощес. Пострадали са шестима пасажери в рейса. Една от дамите е призната за интервенция на крайници в болница.

21-годишният дрогиран водач опитал да мине от междинната лента на бул. “Цар Освободител ” в най-дясната и да завие. Така се озовал пред рейса.

“В последния миг с периферното си зрение забелязах, че тази кола потегля да прави маневра, която нямаше по какъв начин да я приключи сполучливо ", разяснява Живко Мирчев, водач на рейса.

Шофьорът на рейса, който има близо 30-годишен стаж, набил внезапно спирачки, с цел да избегне удара, само че все пак конфликт има. Постадрали са шестима души в рейса, като най-тежко е положението на стара жена.

“Помогнах на водача на колата за спешна помощ да я изнесем. Сам нямаше по какъв начин да я изкара. Тя е стара и цялостна жена със строшен крайник, не може да стъпва ", сподели Живко Мирчев, водач на рейса.

Пристигналите на мястото служители на реда създали тест за алкохол и опиати на младия водач.

“Пробата за алкохол е негативна, а тестът за наркотичните субстанции е отчела позитивен за канабис. Същият е отказал да даде кръв за следващо проучване ", съобщи основен контрольор Петко Камбуров, шеф на КАТ-Варна.

Шофьорът на автомобила, който в предишното е имал две санкции за превишена скорост, е арестуван за 24 часа. Петима от потърпевшите пасажери са прегледани в болница “Света Анна ” и са освободени за домашно лекуване. Възрастната жена е настанена в ортопедичното поделение със строшен крайник. Предстои ѝ интервенция.

Автор: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР