Дреймънд Грийн спечели наградата “Защитник на годината” за сезон 2017/2018,

...
Дреймънд Грийн спечели наградата “Защитник на годината” за сезон 2017/2018,
Коментари Харесай

Благодарният Грийн: Ако не беше Богът, нямаше да съм такъв защитник

Дреймънд Грийн завоюва премията “Защитник на годината” за сезон 2017/2018, а съвсем 12 месеца по-късно разкри кой е имал главно въздействие върху играта му в отбранителен проект. 28-годишното крило на Голдън Стейт призна, че постоянно ще бъде признателен на някогашния си съотборник Андрю Богът, тъй като точно той го е посветил в някои от тънкостите на отбраната, най-много що се касае до играта на невисок пост.

“Той ме научи по какъв начин да играя отбрана против по-високите играчи на ниския пост. Никога няма да го не помни. Това е едно от най-важните неща, които съм научил като експерт и постоянно ще му бъда благодарен”, разяснява Грийн.

“Нямаше да бъда даже на половина толкоз добър бранител, колкото съм в този момент, в случай че не беше Андрю Богът. Показа ми всички дребни неща по отношение на позиционирането и всички останали значими детайли”, прибавя още Дреймънд.

4-time All-Defensive Team honoree @Money23Green with a major shoutout for former teammate @andrewbogut pic.twitter.com/8Y7wk1jLqN
— Golden State Warriors (@warriors) June 5, 2018
Двамата играха дружно от 2012 до 2016 година, като Грийн регистрира, че Богът му е посочил неща, които не е имало по какъв начин да научи в колежа и е признателен, че е бил в един тим с него още като новобранец.

28-годишният Грийн се потвърди като извънредно поливалентен баскетболист, а умеенето му да прави най-различни неща на паркета му донесе места във втория най-хубав тим на сезона през 2016 година, в третия подобен през 2017 година, четири участия в тимовете на най-хубавите бранители, както и три участия в Мача на звездите.

Respect @Money23Green..... https://t.co/q2UCmyaRXj
— Andrew Bogut (@andrewbogut) June 6, 2018
Най-впечатляващото му показване като експерт бе през сезон 2015/2016, когато в 81 мача за Уориърс имаше приблизително по 14.0 точки, 9.5 битки, 7.4 асистенции, 1.4 чадъра и 1.5 отнети топки на дуел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР