Древните китайци са разчели идеалния режим през деня, изхождайки от

...
Древните китайци са разчели идеалния режим през деня, изхождайки от
Коментари Харесай

Китайците знаят: тялото има свой график и трябва да се живее по него

 часовник-върху-лице

Древните китайци са разчели идеалния режим денем, изхождайки от виталната сила на органите. Учените са потвърдили, че следването на вътрешен темп защищава организма от заболявания и предотвратява стареенето на органите. 

Ето идеалния график на тялото, който би трябвало да следвате през денонощието:

6 часа

По това време тялото се разсънва, даже в случай че не ни се желае. Започва пълноценната направа на хормони, аминокиселини и захар. Затова по това време би трябвало да станете, както и да избягвате алкохол и захар.

7 часа

Сърцето работи с цялостна мощ. Започва изработването на половите хормони. По това време не би трябвало да вършиме извършения, тъй като това ще съдаде ненужно натоваарване върху сърцето. Изпийте чаша вода и закусете (водата оказва помощ на храносмилането).

8 часа

Тялото има потребност от „ гориво “. За страдание, по това време най-често се случват инсултите и инфарктите. Това е идеалното време за разбор на кръвта – след час съставът на кръвта към този момент ще се е трансформирал поради напрежението.

9 часа

По това време тялото усеща минимум болежка и боязън. Това е най-подходящото време за химиотерапия и инжекции: няма да има затруднения, а лекуването ще се форсира.

10 часа

Това е време за учене, тъй като мозъкът е най-възприемчив. Достига се оптималната дарба да се взимат решения и да се вземат решение задания. Температурата на тялото се покачва. По това време е най-добре да се кара кола, тъй като вниманието и рефлексите са на висота.

11 часа

Тялото изгаря мазнини. Можете да ядете всичко, което ви харесва. Сърцебиенето и кръвообращението доближават оптимално равнище. Не посещавайте по това време кардиолог, тъй като диагнозата мжое да бъде сбъркана.

12 часа

Половината ден е минал. Тялото се окислява, а мозъкът не е в най-хубавата си форма. За да запълните минуса на О2, постойе на отворен прозорец и проветрете помещението.

Единственият деен орган в този момент е стомахът, който е подготвен да обработва стомашен сок и да смила храната.

13 часа

Концентрацията понижава, организмът е програмиан за храносмилане. Това е времето за обяд и къса отмора. Желателно е да не се разсейвате с нищо, да не нервничете и дане се стресирате, а да обядвате в спокойна конюнктура, давайки опция на организма да усвои питателните субстанции.

14 часа

По това време виталната мощ е на най-малко. Тялото се нуждае от отмора.

15 часа

Мозъкът се задейства още веднъж, може да се продължи с работата. Максимум централизация и съсредоточесност. Идеалното време за работа из у дома.

16 часа

След мозъка се пробужда и тялото. Това е идеалното време за физически тренировки. Белите дробове и дихталните пътища се отварят. Разходете се на чист въздух. Това ще бъде потребно и за стомаха.

17 часа

Отлично време за работа с ръцете. Бизнесмените стават по-убедителни, художниците основават шедьоври, спортистите реализират най-хубавите резултати. Точно по това време се реализират най-вече върхове.

18 часа

Това е времето за културна отмора. Всички сетива са обострени. Ноктите и косата порастват най-интензивно. Тялото е малко изтощено. Нервите реагират мощно на болежка и яд.

19 часа

По това време тялото е най-възприемчиво към лекуване, а кожата – към козметични процедури. Порите са отворени, вниманието е отслабено, мозъкът стартира да се отпуска.

20 часа

Зрителните качества са на най-много. Най-доброто време за избор на облекла. Трява да вечеряте до 20:00, защот по-късно време организмът ще се забави. Активно работи черният дроб, по тази причина по това време е най-добре да се употребява алкохол.

21 часа

Температурата на тялото и обмяната на веществата се намалява. Повече не би трябвало да се яде: храната няма да се преработи изцяло. Работят единствено стомахът и черният дроб.

22 часа

Черният дроб стопира работа. Не пушете, тъй като целият никотин ще постъпва незабавно в организма, без да се пречиства.

23 часа

Започваме да заспиваме, даже в случай че очите са открити. Тялото се отпуска. Обмяната на веществата, температурата, сърдечната и нервната интензивност се намаляват до най-малко.

Спира да се създава хормонът на напрежението кортизол. По време би трябвало да легнете да спите, в случай че желаете да съхраните своята младост: стартира възобновяване на клетките на кожата.

24 часа 

Тялото е изключва, резервират се всички запаси за идващия ден. По това време би трябвало да се спи.

1-3 часа

По това време всички сетива са притъпени. Бъдете деликатни: това е времето на произшествия, повреди, корабокрушения и нещастни случаи. По това време най-добре не излизайте от у дома.

3-5 часа

Кръвното налягане доближава най-малко.

Постарайте се да съблюдавате този режим няколко дни и ще видите резултат! 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР