Древна гробница беше открита по време на изкопните дейности по

...
Древна гробница беше открита по време на изкопните дейности по
Коментари Харесай

Откриха древна гробница в центъра на Лимасол в Кипър

Древна гробница беше открита по време на изкопните действия по огромен план за отбрана от наводнения в центъра на Лимасол, в квартал " Дзамуда ", заяви Съветът за отводняване на Лимасол и Аматунда, представен от Кипърската осведомителна организация.

Гробницата датира от късната бронзова ера (1600-1050 година прочие Хр.) и в нея до момента са открити два човешки скелета и разнообразни артефакти като съдове, написа Нова телевизия.

Разкопките за откриване на находките се чака да продължат до 17 март съгласно информация от кипърския Департамента по антиките. След като приключат изкопните действия и находките бъдат преместени в складовете на департамента, те ще могат да бъдат проучени и оценени от способените археолози.

Районът, в който е открита гробницата, съставлява археологически интерес и в него от време на време са откривани и други праисторически гробници от междинната и късната бронзова ера, заради което от Съвета за отводняване на Лимасол и Аматунда е планувано дейностите по отбрана от наводнения в центъра на града да се правят в непрекъснато наличие на археолог за запазване на старините и гладко продължение на строителните работи.

Откриването на гробницата към този момент не е основало особени проблеми в хода на строителните действия, само че все пак Съветът за отводняване на Лимасол и Аматунда е изискал от Департамента по антиките да работи в извънработно време, с цел да се обезпечи бързото откриване и напредване на находките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР