Древна глинена плоча, за която се смята, че е на

...
Древна глинена плоча, за която се смята, че е на
Коментари Харесай

Древна глинена плоча описва Ковчега на Атрахазис – „вавилонския Ной“

Древна глинена плоча, за която се счита, че е на повече от 4000 години, споделя за материалите, употребявани за построяването на един от най-известните кораби в човешката история – Ноевият ковчег.Древната глинена плоча разказва Ноевия ковчег като „ кълбовиден и солиден транспортен съд “.Според откривателите, на глинената плоча написа, че за структурата на кораба са употребявани материали, точни размери и същинска форма на ковчег.Според уредника на Британския музей Ървинг Финкел, един ден към него се доближил мъж, държащ странна глинена плоча. Мнозина настояват, че той е получил античното парче от татко си, който от своя страна го е придобил в Египет през 40-те години на предишния век.Глинената плоча „ се оказва една на милион “, изяснява Финкел. Започвайки от 1750 година прочие н. е., тя споделя вавилонската „ история за наводнението “ и разказва „ същинската “ форма на Ковчега.
Когато Боговете решили да унищожат човечеството с наводняване, Бог Енки предизвестил човек на име Атрахасис („ вавилонския Ной “), който трябвало да построи Ковчега.

 1 2 - Древна глинена плоча разказва Ковчега на Атрахазис – „ вавилонския Ной “
Финкел споделя:„ Ковчегът на Атрахазис има кръгла форма. Доколкото знам, никой в никакъв случай не е мислил за тази опция. Плочата разказва материалите и измерванията за неговото създаване: количества въже от палмови нишки, дървени ребра и вани, цялостни с парещ битум за хидроизолация на готовия съд.Резултатът е обичаен корак, само че най-големият, за който светът в миналото е мечтал, с повърхност от 3600 квадратни метра и шест метра високи стени. Използваното количество въже, опънато в редица, доближава от Лондон до Единбург! “Четете още: Учени създадоха план за Ноев ковчег на ЛунатаИзненадващо, в допълнение към кръглата си форма, Ковчегът е солиден. Всъщност, както отбелязва Финкел, Ноевият ковчег е имал обща повърхност от към 3,5 квадратни километра, а стените били високи над 6 метра.Финкел е наясно, че откритието му може да провокира смут измежду вярващите в библейската история. Когато учените от Британския музей от XIX век за първи път научават от клинописни плочи, че вавилонците имат мит за потопа, те са обезпокоени от поразителните му прилики с историята на Ной.Уредникът споделя:„ Още през 1872 година хората пишат за това по обезпокоен метод — какво значи, че Свещеното писание се появява на това глинено парче?Аз съм сигурен, че историята за наводнението и лодката за избавяне на живота е вавилонско откритие. “Той има вяра, че приказката евентуално е била предадена на евреите по време на тяхното заточение във Вавилон през VI век прочие н. е. Не счита, че плочката дава доказателство за съществуването на Ковчега, разказан в Библията. Финкел споделя, че е по-вероятно опустошително същинско наводняване да е останало в националната памет.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР