Древен индийски текст съдържа информация, че преди 3000 години хората

...
Древен индийски текст съдържа информация, че преди 3000 години хората
Коментари Харесай

Преди 3000 години хората са създали мощни електрически батерии, гласи древен индийски текст

Древен индийски текст съдържа информация, че преди 3000 години хората са можели да основават електрически акумулатори.Има античен индийски текст, написан от мъдреца Агастя на санскрит.Мъдрецът Агастя бил уважаван влъхва от ведическите времена,който се загатва в антични текстове като Ригведа и Рамаяна.Известно е, че Ригведа е написана към 1200 година пр.н.е. Това значи, че мъдрецът Агастия е живял преди най-малко 3000 години.Този текст, който е на минимум 3000 години, разказва по какъв начин да генерирате електричество и да електролизирате вода.
По-долу е преведен текст на Агастия, който разказва основаването на електрическа батерия:„ Поставете чиста медна паница в глинен съд. Покрийте го със наследник витриол(Меден сулфат) и по-късно прибавете мокри дървени стърготини върху него. След това поставете цинков лист, затрупан с живачна амалгама върху дървените стърготини, с цел да избегнете поляризация. В резултат на контакта се образува сила, наречена Митра-Варуна.

 Древна индийска батерия
Това е много ясно изложение на галванична клетка. Вместо хартиени дискове се употребяват мокри дървени стърготини. С други думи, този текст ни споделя, че знанието за производството на електрически акумулатори е съществувало в антична Индия най-малко 3000 години преди те да бъдат основани в актуалните времена.Още по-интересни са редовете, които са записани в текстовете Агастя Самхита. Те споделят, че като употребявате към 100 от тези глинени съдове, ще получите задоволително електрическа сила, с цел да получите О2 и водород от водата.Експериментите, извършени за основаване на батерия благодарение на описаните методит, упоменати в Агастя, демонстрираха, че батерията генерира към 1,4 V.В същият текст упоменат нагоре, споделя, че водородът (произведен от разделянето на водата) може да бъде събран в резервоар под налягане, който по-късно може да се употребява за хвърчене. Това допуска, че кислородът и водородът също са били известни по времето на Агастия.Без подозрение имаме още доста да учим за историята на нашите предшественици, техния метод на живот, познания и технологии. В последна сметка хората от това време са били много рационални.Така че в случай че толкоз доста открития и изобретения са направени през последните епохи, напълно естествено е авангардни научни изобретения и открития да са се случили в далечното минало.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР