Дребни нарушения, като неправилно паркиране и каране в бус лентата,

...
Дребни нарушения, като неправилно паркиране и каране в бус лентата,
Коментари Харесай

Неправилно паркиране и каране в бус лентата няма оскъпяват „Гражданската отговорност”

Дребни нарушавания, като погрешно паркиране и каране в бус лентата, няма оскъпяват „ Гражданската отговорност”. Това оповестиха от Комисията за финансов контрол при представянето на наредбата, с която се вкарва системата „ бонус-малус”.

От КФН оповестиха още, че обмислят по какъв начин да се промени текстът, който планува тези, които са правили съществени нарушавания и тяхната „ Гражданска отговорност” е поскъпнала съществено, да вземем за пример до 1200 лева, с цел да не върви този грях с колата, когато тя се препродава. Това обаче би трябвало да стане по този начин, че да се избегне и опцията да си прехвърлиш колата на дете и да продължиш да бъдеш джигит на пътя.
Предлагат системата „ бонус-малус ” да бъде въведена поетапно за три години Лошата история на колата да се заличава с нова застраховка, желаят от Института по пътна сигурност
Разчетите на КФН демонстрират, че оптималното оскъпяване от 1200 лева се чака да заплащат към 18 000 души.

Снимка: btvnovinite.bg

Първата 10-процентна отстъпка още през първата година ще могат да употребяват към 2 млн. притежатели на коли.

Снимка: btvnovinite.bg

Оскъпяването на „ Гражданската отговорност” да вземем за пример при превишена скорост ще значи 10% над застраховката.
С какъв брой ще скочи „ Гражданска отговорност ” за неизрядните водачи? КФН предлага въвеждането на системата „ бонус-малус ”
Ако тя е в обитаемо място и съществено надскача позволената скорост, може да стигне и до 30 на 100. Най-голямото наказване – плюс 400%, ще е поради тежки произшествия с породена гибел.

Снимка: btvnovinite.bg

Остават към 2 седмици, в които публичната полемика към „ бонус-малус” ще продължи, преди новите правила да влязат в действие. Очаква се това да стане от началото на идната година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР