DreamBank или Банка за сънища. Намира се в Калифорнийския Университет

...
DreamBank или Банка за сънища. Намира се в Калифорнийския Университет
Коментари Харесай

Какво сънуваме най-често? ~ Банка за сънища

DreamBank или „ Банка за сънища ". Намира се в Калифорнийския Университет и разполага с внушителна сбирка сънища, датиращи от края на 19 век. Банката съхранява съкровените нощни видения на очевидци, непринудено склонили да ги опишат не чиновниците й. Анализът дава нови познания за природата и наличието на сънищата.
Сексът става известно, участва повече в главите ни през деня, в сравнение с нощем. Процентното му наличие в сънищата на дамите и мъжете, е изцяло равностойно.
8 от всеки 10 сънувания са свързани с ежедневни грижи, родители, спорт, извършване на покупки. Според изследването към 75 – 80 % от сънищата ни са свързани с персонални терзания и ползи.
Учените, анализирайки детайлно сънищата на съответен човек открили, че родителите му са основни герои в 23 % от тях, приятелите му заемат 53 %, 12 % се падат на шофирането, разноските и сметките участват с 17 %, яденето се радва на 13 %, а спорта – единствено на 6%.
Изследователи от Университета на Флоренция са открили, че музикантите сънуват доста повече музика и два пъти по-често, в сравнение с немузикантите.

Кошмарите
Според експерта по сънища доктор Патриша Гартфийлд, съществуват 12 съществени кошмара, които са универсални. Ето някои от тях – да бъдеш преследван насън, да се окажеш гол на обществено място, да се давиш, да падаш или да бъдеш атакуван от мъртъвци.

Сънят зависи от характера
По-консервативните хора по-често сънуват, че са преследвани, че падат от високи здания, че ги изпитват насън, че се усещат нещастни. При тях половите сънища са по-редки - съгласно изследване на Университета в Санта Клара, Калифорния.

Внимавайте с четенето и гледането на вести
Децата, които четат „ страшни " книги, са 3 пъти по-застрашени от кошмари, съгласно изследване на Университета в Суонсий. Хората, които обичат фантастиката, са по-податливи на страшни сънища. Любителите на сантименталните книги пък, имат по-емоционално наситени сънища.

Темите на сънищата се трансформират според от това, какво ни тревожи. Според статистика на „ Банката за сънища ", това което сънуваме вечер, се въздейства от това, което слушаме и гледаме по малкия екран през деня.

Сънищата в числа

• 5-30 минути е междинната дълготрайност на един сън

• за една нощ е допустимо да сънуваме сред 4 и 7 разнообразни сънища

• 33% от сънищата съдържат някаква нещастна преживелица

• 25% от сънищата се случват на непознато място

• 50% от взаимоотношенията в съня са нападателни и са ориентирани към сънуващия

• 12% от хората сънуват в черно и бяло

• животните също сънуват

• 95% от сънищата са забравени след пробуждане

Илюстрация ~ Andrew Stevovich

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР