Драстично намаляване на срока на дерогацията за внос на руски

...
Драстично намаляване на срока на дерогацията за внос на руски
Коментари Харесай

ПП-ДБ излиза с ново предложение: До 15 март да е изключението за вноса на руски нефт

Драстично понижаване на периода на дерогацията за импорт на съветски петрол и нефтопродукти предлага „ Продължаваме промяната “. Това стана ясно от изявление на депутата от ПП-ДБ Радослав Рибарски пред кореспонденти в Народно събрание.

Вместо до октомври, този период да се съкрати до 15 март, ще предложи Политическа партия на утрешното съвещание на Съвета по сигурността, свикано от премиера Николай Денков. Р ибарски дефинира поискания от ГЕРБ тридневен период за отпадане на дерогацията като „ нереалистичен “.

Мотивът за отпадане през март е, че тогава ще е минал зимният интервал, през който периодите за доставки на недопечен петрол скачат неколкократно, изясни Рибарски, представен от БГНЕС.
" Докладите, които бях препоръчани в секретно деловодство, демонстрират точно опасенията от внезапно прекосяване към неруски недопечен петрол. Именно по тази причина ние избираме да подходим съгласно това, което ние виждаме в тези отчети. И моята рекомендация е към господин Борисов на следващия ден да отиде в Съвета за сигурност и също да се запознае с изложените обстоятелства в тях ", съобщи Рибарски.

" За нас е по-важно да се подсигурят доставките и цените да не се покачват. И да се преодолее рискът от недостиг на горива ", изясни той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР