Драма около следващия конкурс за шеф на националната телевизия.Жалба, пристигнала

...
Драма около следващия конкурс за шеф на националната телевизия.Жалба, пристигнала
Коментари Харесай

Жалба попречи на СЕМ да реши кога ще е следващият конкурс за шеф на БНТ

Драма към идващия конкурс за началник на националната телевизия.

Жалба, пристигнала късно нощес в Съвета за електронни медии, осуети вземането на решение по кое време да бъде идващият конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия, заяви

След като съветът не съумя да избере победител в състезанието на 29 юни, членовете му обявиха, че още на последващо съвещание ще разгласят ново съревнование. Това, обаче, не се случи на днешната им колекция, защото жалбата е била против прекратяването на състезанието без излъчването на победител, изясни ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова.

Според нея това слага юридически проблем пред съвета, който не е наясно по какъв начин би могло да се отрази сходен административно-правен акт, дали не би опорочил оповестяването на нов конкурс. Заради късния час не е имало и време Съвет за електронни медии да се съветва с адвокати.

" Това е повода да отложим през днешния ден сходно разискване на съответни параметри и дати за последващо съвещание ", сподели Момчилова. Допълни, че членовете на съвета са били подготвени със своите оферти, като желанието на всички е било новият конкурс да бъде в най-кратки периоди, написа Novini.bg.

Членовете на Съвет за електронни медии одобриха предлагането, като само Симона Велева се въздържа и изиска разискването на процедурата въпреки всичко да продължи, само че сама сподели, че няма болшинство.

И Пролет Велкова, и Габриела Наплатанова обявиха, че не е в полза на Съвет за електронни медии да бави процедурата и незабавно, щом стане допустимо, новият конкурс ще бъде разгласен.

Петият член на Съвет за електронни медии - Галина Георгиева, отсъстваше от съвещанието.

След като Съвет за електронни медии не съумя да излъчи началник на Българска национална телевизия всред 8-ината претенденти в състезанието, сегашният шеф Емил Кошлуков продължава да ръководи публичната телевизия до избирането на титуляр. Със свои концепции пред съвета се явиха Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. Никой от тях не получи 3 гласа, т.е. болшинство, при гласуването на Съвет за електронни медии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР