Дръжте се, идваме, каза Байдън на пресконференция в Белия дом

...
Дръжте се, идваме, каза Байдън на пресконференция в Белия дом
Коментари Харесай

Байдън към семействата на заложници на Хамас: Дръжте се, идваме

" Дръжте се, идваме ", сподели Байдън на конференция в Белия дом в отговор на репортерски въпрос какво би било неговото обръщение за фамилиите на заложниците. Американският президент добави, че приказва всеки ден с участниците в договарянията за освобождение на заложници, само че не желае да показа детайлности.

 

Бойци на Хамас нахлуха от Газа в Израел на 7 октомври и съгласно израелски публични представители са взели към 240 заложници. Досега бяха освободени единствено четирима заложници.

 

В свое изказване от Белия дом в неделя Байдън " недвусмислено " осъди вземането на заложници, измежду които има доста дребни деца, едно от които е 3-годишно американче, чиито родители бяха убити от Хамас на 7 октомври.

 

Междувременно Белият дом заяви, че високопоставеният консултант на Байдън по близкоизточните въпроси Брет Макгърк ще дойде в района за диалози с публични представители от Израел, Западния бряг, Катар, Саудитска Арабия и други страни.

 

" В Израел той ще разиска потребностите на страната в областта на сигурността, наложителността за отбрана на цивилните в хода на военните интервенции, както и продължаващите старания за обезпечаване на освобождението на заложниците и нуждата да бъде обуздано насилието на екстремистките заселници в Западния бряг ", се споделя в изказване на Белия дом.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР