Драгомир Желев основава Delta.bg през 2009-а година и вече повече

...
Драгомир Желев основава Delta.bg през 2009-а година и вече повече
Коментари Харесай

Драгомир Желев: Хостинг услугите позволяват на бизнеса да расте и скалира | Е-кономика 21.11.2022

Драгомир Желев основава Delta.bg през 2009-а година и към този момент повече от десетилетие хостинг компанията е една от водещите на българския пазар. Специализират се в менажираните хостинг услуги и дават новаторски и персонализирани облачни решения, като осъществяват последните технологии и трендове със експерти, сървъри и поддръжка тук, в България, на български език. През 2015-а сдружението купува една от обещаващите хостинг компании на пазара - Jump.bg и преструктурира активността на двата марката под шапката на новата Delta HighTech.

 

“Започнахме през 2009-та в един сложен за мен миг, когато търсех накъде да поема и с какво да се занимавам. Моята пристрастеност е да настройвам сървъри и да акордирам уеб сайтове и по този начин отговорът самичък се появи в главата ми. “ Това споделя Драгомир Желев - ръководещ сътрудник в Delta.bg.

Гостът споделя, че в годините след 2009-та този вид бизнес се развива много динамично и от ден на ден клиенти имат потребност от хостинг и облачни услуги.

“Навлиза понятието " cloud ". Като ме попитат " какво е cloud ” - споделям, че това е към момента хостинг. Именно това разрешава на онлайн бизнесите да порастват и скалират. ”

Гостът споделя, че доста постоянно при онлайн магазините или медийните компании сървърите се натоварват, изключително когато на страницата на медия излезе вест, която генерира огромен интерес от онлайн аудиторията. При такива обстановки, облачните услуги съумяват да поемат този трафик и да обслужат потребителско натоварване.

Според Желев консолидираното на Open Stack ще се отрази на техните услуги. Според госта интеграцията на Open Stack щe облекчи работата на фирмите без систематични админи и спести време на техните клиенти.

Драгомир Желев разяснява и по какъв начин се отразява икономическата неустановеност на IT-сектора, както и уволненията в огромните софтуерни компании. Повече по тематиката и целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР