Драгажен кораб на румънския флот се удари в носеща се

...
Драгажен кораб на румънския флот се удари в носеща се
Коментари Харесай

Мина удари румънски кораб, докато екипажът се опитваше да я обезвреди

Драгажен транспортен съд на румънския флот се удари в носеща се в Черно море мина, до момента в който се опитваше да я обезвреди при неприятно време в четвъртък, само че екипажът от 75 души е незасегнат от детонацията, заяви министерството на защитата в Букурещ.

Мините започнаха да се появяват в Черно море, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, а румънски, български и турски военни екипи обезвреждат тези, които се носят в техните води.

Министерството сподели, че корабът е бил предизвестен за мина, носеща се на към 25 морски благи североизточно от румънското черноморско пристанище Констанца, само че не е съумял да я обезвреди, преди да бъде ударен от нея заради мощни ветрове и талази, съобщи " Дневник ".

" Няма жертви или ранени след детонацията, 75-те военни на кораба не са в заплаха, плаваемостта на кораба не е наранена и няма огромни вреди на борда ", се споделя в изказване на министерството.

Черно море е от решаващо значение за транспорт на зърно, петрол и нефтопродукти. От началото на войната Турция, Румъния, България и Украйна са унищожили 28 мини в западнаата част на Черно море, споделиха от министерството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР