ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите

...
ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистическите
Коментари Харесай

ДПС ще води политика на демонтаж на коалицията с националистите

ДПС ще води политика на ремонт на обединението с националистическите партии. Това решение взе на днешното си съвещание Централният съвет на партията, заяви водачът Мустафа Карадайъ.

За реализиране на тази цел представителите на Движение за права и свободи ще употребяват всички разрешени демократични, политически и парламентарни средства, в това число и вотове на съмнение към държавното управление.

„ Участието на националистите във властта е пестник върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е опасност за стабилността на страната. Езикът на омразата, омразата в деяние и експанзията са на власт”, съобщи Карадайъ.

Според него демокрацията и стабилността в страната са под опасност и това изисква незабавни дейности. Време е за решителни дейности за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта, акцентира Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи посочи, че идната седмица ще водят диалози с Българска социалистическа партия за възможен избор на съмнение към държавното управление. За нас не стои въпросът за доближаване с какъв да е, обстановката в страната е тревожна и би трябвало да преодолеем този проблем, с цел да вървим напред като страна, разяснява той.

Според него преформатирането на властта е неизбежно и дали посредством предварителни избори, или по различен метод, то е наложително.

По думите му европредседателството не може да е оправдание за коя да е власт, още по-малко за власт с присъединяване на националисти.

В отговор на въпрос за почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган Карадайъ съобщи, че той е взел участие на вчерашно съвещание на Председателския съвет на придвижването, което е траяло четири часа и половина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР