ДПС се произнесе за влизането на Кирил Петков в АЛДЕ.Движението

...
ДПС се произнесе за влизането на Кирил Петков в АЛДЕ.Движението
Коментари Харесай

ДПС се произнесе за влизането на Кирил Петков в АЛДЕ: Петни България, действа задкулисно!

ДПС се произнесе за влизането на Кирил Петков в АЛДЕ.

Движението излезе със специфична позиция, в която се споделя, че партията не е срещу.

Но опитите на премиера да петни Движението в Европа са изменничество към демократичните полезности.

Ето позицията на Движение за права и свободи:

Европейският парламент и неговите политически групи имат дълга история на градивни полемики, които се дължат на многообразието и плурализма, залегнали в основата на парламентарната система. Този дух е в основата на нашата работа, обединена от общи полезности и обща европейска еднаквост.

Повече от половината от страните в групата " Обнови Европа ", в която Движението за права и свободи е горделив член, като част от Алианса на либералите и демократите в Европа(ALDE), където работи към този момент 23 години, са показани от две или повече партии, като доста от тях се опълчват една на друга във вътрешен проект.

Въпреки това групата " Обнови Европа " е в положение да работи за постигането на общи цели, основавайки се на споделени полезности.

Ето за какво, макар политическите ни разлики вкъщи, Движение за права и свободи не би имало нищо срещу " Продължаваме промяната " да се причисли към политическото семейство на АЛДЕ.

Опасяваме се обаче, че претекстовете на министър-председателя Кирил Петков са по-скоро вътрешнополитически, в сравнение с европейски.

В диалози с европейски водачи по отношение на желанието на партията му да се причисли към АЛДЕ той насочва неоснователни обвинявания против Движение за права и свободи. Използва властовата си позиция, с цел да задълбочава българските политически разлики.

Коментарите на Петков от предходната седмица са изцяло неуместни и опонират на духа на Европейския съюз.

В тези обвинявания има доста изразителност, а не конкретика. Те отразяват продължаващата акция на партията на Петков, която употребява управническото си въздействие, с цел да нападна съперниците си. Това е корист с власт и рискова наклонност в една млада народна власт.

Премиерът Петков употребява като оръжие медиите в България и доброжелателните, само че дезинформирани интернационалните сътрудници, с цел да нападна едно демократично придвижване, отдадено освен на отбраната на правата и свободите на всички жители, в това число и на малцинствата в България, само че и на тясното стратегическо доближаване с Европейски Съюз и НАТО.

В продължение на повече от 30 години, от основаването си като една от първите политически партии в демократична България, Движение за права и свободи поредно работи за развиването на демокрацията в страната ни и за одобряването на евроатлантическите полезности. Още повече, че точно Движение за права и свободи уточни пътя за присъединението на България към НАТО през 2004 година и към Европейски Съюз през 2007 година

Евроанлантическото партньорство закупи нов смисъл през последните седмици.

В същото време притеснително за Движение за права и свободи остава подмолното въздействие на олигарсите върху политическата система и близостта до съветския режим са българските социалисти, които са част от управническата коалиция на Петков.

Именно с помощта на политическия напън от страна на Движение за права и свободи българският парламент одобри декларация, осъждаща съветската военна експанзия в първия ден на войната в Украйна и след това твърдо поддържа решението да й бъде предоставена военно-техническа помощ.

Движение за права и свободи изрично се опълчи и на така наречен " златни паспорти ", които всъщност съставляват поданство против пари, и с помощта на инициираните от Движението законови промени, те бяха отстранени.

Движение за права и свободи е значим и стратегически сътрудник в границите на групата „ Обнови Европа “, който предизвиква демократичните правила и работи като самобитен дипломат на Европейски Съюз както в интернационален, по този начин и във вътрешен проект. Това е отговорност, която ние одобряваме извънредно съществено.

Признание за нашата работа е преизбирането на евродепутата от Движение за права и свободи Илхан Кючюк за съпредседател на АЛДЕ на конференцията, извършена предходната седмица в Дъблин.

Вярваме, че министър-председателят Петков споделя тези планове на европейско ниво. Затова и не се противопоставяме на присъединението на " Продължаваме промяната " към нашата група, само че опитите на Петков да опетни Движение за права и свободи в границите на „ Обнови Европа “ го одобряваме като изменничество към полезностите, които вършат плурализма наша мощ.

Потенциалното участие на партията му в АЛДЕ, би трябвало да стои настрани от всевъзможни вътрешни противоборства. Мотивите на министър-председателя Петков за присъединение би трябвало да се основават на полезностите на демократичния интернационализъм. Той не би трябвало да употребява Европейския парламент, с цел да се прицелва във вътрешнополитическите си съперници.

Сега е моментът, в който либералите би трябвало да си оказват взаимна поддръжка, а не да уреждат вътрешнополитически сметки.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР