ДПС подкрепя увеличението на пенсиите. Друг е въпросът дали по

...
ДПС подкрепя увеличението на пенсиите. Друг е въпросът дали по
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Основен недостатък на пенсионната ни система е усещането за несправедливост

ДПС поддържа нарастването на пенсиите. Друг е въпросът дали по метода, по който се предлага, ще бъде решен казусът със справедливостта в пенсионната система.

Това сподели в студиото на “Още от деня” по Българска национална телевизия Хасан Адемов - народен представител от ПГ на Движение за права и свободи.

“Това е главният минус на пенсионната система в България - чувството за липса на правдивост, неналичието на връзки сред застрахователен принос и размер на пенсията, която се получава”, продължи той.

По думите му предлаганите от държавното управление антикризисните ограничения в поддръжка на бизнеса и жителите не се основават на каквито и да е финансови планове.

“Много е значимо да се каже, че решенията в пенсионната система във връзка с финансирането са свързани с съществуването на резистентен източник на финансиране. Ако тази година има преизпълнение на приходите, не е ясно дали идната година ще има такова, с цел да бъдат обезпечени тези плащания”, изясни Адемов.

Инфлацията може да се пребори с по-висок Брутният вътрешен продукт, с по-голямо произвеждане, по-висок експорт, с понижение на потреблението - това са класическите ограничения за битка с инфлацията, изреди той.

“Въпросът е, че държавното управление предлага едни ограничения, а тригодишната бюджетна прогноза на Министерство на финансите, която е основополагащ документ в националната стратегия за промени, която се пази в Европейска комисия, всички обществени заплащания като се изключи едно само са замразени до 2025 година. Това, което не е замразено, е осъвременяването по така наречен швейцарско предписание от 1 юли всяка година”, изясни Адемов.

Той беше безапелационен, че всички решения на Народното събрание в полза на българските жители, по предложение на ръководещите или по предложение на опозицията, ще бъдат подкрепени от Движение за права и свободи. Предлаганите от държавното управление решения, обаче, се трансформират безусловно с часове и е мъчно да преценим, добави Адемов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР