ДПС настоява за изслушване на вицепремиера Корнелия Нинова във връзка

...
ДПС настоява за изслушване на вицепремиера Корнелия Нинова във връзка
Коментари Харесай

ДПС остро към Корнелия: Да обясни какво включва форсмажорът

ДПС упорства за чуване на вицепремиера Корнелия Нинова по отношение на предлагането й да се вкара форсмажор в страната. Движението подава в Народното събрание искане за това.

Ние не знаем какво включва термина форсмажор, юристите не можаха да кажат, тъй като в законодателството няма легална формулировка за този термин или за тези условия, разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на Движение за права и свободи и на Парламентарната група на придвижването Йордан Цонев.

Искаме Корнелия Нинова да пристигна в Народното събрание, да я изслушаме, разяснява Цонев. И изрично съобщи:

„ Движение за права и свободи ще поддържа всяка самодейност, който е в интерес на бизнеса и на хората при тези ценови условия, инфлационен потрес и съпътстващи кризи”.

Но, до момента в който не си изясним какво значи форсмажор, не можем да вземем мнение. Защото, в случай че това значи блокиране на всички контракти в страната, би трябвало да се каже какви са последствията за бизнеса и за хората, добави Цонев. И акцентира, че сходно предложение изисква редовно обяснение, „ с цел да имаме ясна позиция и да знаем дали бихме могли да го подкрепим”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР