ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова във връзка с

...
ДПС настоява прокуратурата да разпита министър Йорданова във връзка с
Коментари Харесай

ДПС настоява прокуратурата да разпита правосъдния министър


Движение за права и свободи упорства прокуратурата да разпита министър Йорданова по отношение на изказванието й за обязаност на придвижването с издаване на. Това заяви националният представител от ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

„Във връзка с подадения сигнал до прокуратурата предходната седмица за златните паспортни и над 120 случая на придобиване на българско поданство от китайци и руснаци, вършим допълнение на сигнала по отношение на изказванията на министър Йорданова. Вчера – 08 – февруари – министър Йорданова направи изказване, че адвокатски адвокатски фирми, близки до Движение за права и свободи, са имали присъединяване при придобиване на българско поданство, по този начин наречените златни паспорти. Нито Движение за права и свободи, нито какъв да е депутат от Движение за права и свободи, нито който и да е член от Движение за права и свободи, има, каквато и да е връзка с по този начин наречените златни паспорти, нито има адвокатска адвокатска фирма, която се занимава с придобиването на златни паспорти. Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като тя очевидно има информация, която е от голяма важност по инспекцията по златните паспорти“, съобщи още Хамид.

Хамид акцентира, че „ако това е опит за отклонение на публичното мнение за отхвърлянето на законопроекта на Движение за права и свободи, този номер няма да мине“.

„Ние ще продължим да настояваме за цялостна инспекция на всеки обособен случай. Управляващите настойчиво бягат от тази инспекция и подават в общественото пространство всевъзможни сходни димки. Няма да позволим лакеите на олигарха Прокопиев да отклоняват публичното мнение“, съобщи още депутатът от Движение за права и свободи.

Според ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ се следило процедура на ръководещите да боравят с медийни внушения, а когато пристигна ред за дейности да вършат противоположни такива. „Такъв случай видяхме и с министър-председателя Кирил Петков тези дни. Той още веднъж отвори тематиката, обвързвана с ББР и господин Пеевски. Само че тук аз разполагам с въпрос на господин Йордан Цонев от 19 август до министър Кирил Петков тогава и отговора на министъра на стопанската система от 26 август 2021 г, където той твърди, че ние не видяхме непосредствено присъединяване на господин Делян Пеевски с други кредитополучатели“. Когато се подписва, споделя: “ Ние нямаме информация за господин Пеевски“, а когато става въпрос за медийни внушения, към този момент приказва противоположното. Закононарушенията за тези хора към този момент станаха процедура. Явно господин Кирил Петков и самичък не си има вяра към този момент на своя автограф, само че и Конституционен съд по този начин сподели, че неговия автограф е лъжлив“, съобщи още Карадайъ.

По думите му и различен министър влиза в това поле. „Всички знаем, че господин Пеевски е проверяван непрестанно за целия му живот. Сега видяхме тези дни министърът на финансите Асен Василев разгласи обществено и се закани, че ще оказва напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите да правят нови проверки на народния представител от Движение за права и свободи господин Делян Пеевски. Естествено непозволен напън, тъй като това е деяние, което не попада в пълномощията на министъра на финансите. Тези проверки, както разбрахме, ще се отнасят за към този момент ревизирани интервали, т.е. проверки на проверките, а по-късно проверки на проверките на проверките най-вероятно ще се вършат. Тук става въпрос за непозволен напън, т.е. за закана за непозволен напън на чиновниците на Национална агенция за приходите. Това поражда у нас основателното подозрение по отношение на задачите на тези проверки на проверките, за които се заканва непозволено Асен Василев“, сподели още Карадайъ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР