ДПС напуснаха заседанието на антикорупционната парламентарна комисия днес. На него

...
ДПС напуснаха заседанието на антикорупционната парламентарна комисия днес. На него
Коментари Харесай

Гешев говори пред антикорупционната комисия, ДПС бойкотираха

ДПС напуснаха съвещанието на антикорупционната парламентарна комисия през днешния ден. На него депутатите изслушват основния прокурор Иван Гешев по проблема за експертизата на фотосите с кюлчета и пачки, за които се допуска, че са направени в спалнята на Бойко Борисов. Според Движение за права и свободи тази тематика не предполагала чуване на обвинител номер 1.

От ГЕРБ пък желаеха разформироване на комисията поради изначално сбъркана процедура по свикването й. Ана Александрова попита за какво това е по-важна тематика от тази за фотоси, на които се виждат министър председателят в оставка Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова, съобщи Нова телевизия.

От партията прецизираха, че съгласно тях няма и нужният кворум.

Преди депутатите да стартират процедурния си спор, Гешев разгласи, че е получил покана за чуването през вчерашния ден в 16 ч. и му било казано да събере избрана информация в границите на един час. Въпросните данни към този момент били обществено оповестени в прессъобщения на СГП. В последните 2 години имало и непрекъсната връзка сред българската прокуратура и европейските институции. Всичко по тематиката, което законът разрешава, било казано на евродепутатите както при персонални срещи в София и Брюксел, по този начин и посредством онлайн връзка.

Преди началото на съвещанието на комисията Гешев изясни, че застава пред депутатите, макар че не е задължен да го прави. По проект в разсикването онлайн би трябвало да се включи и Елена Йончева от Брюксел. Исканият и невзет имунитет точно на Йончева стана претекст за гледище за оставката на Гешев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР