ДПС направи позитивна кампания, очакваме по-висока активност на изборите. Това

...
ДПС направи позитивна кампания, очакваме по-висока активност на изборите. Това
Коментари Харесай

Карадайъ на среща с ОССЕ: Направихме позитивна кампания. Очакваме по-висока активност на изборите

 izbori_2023_v1_014

Движение за права и свободи направи положителна акция, чакаме по-висока интензивност на изборите. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на среща с наблюдаващи от ОССЕ, които са в България, с цел да наблюдават изборния развой. В диалога участваха заместник-председателят на партията Станислав Анастасов, както и евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели.

Карадайъ изясни на наблюдаващите с какво предизборната акция се разграничава от предходните.

Преди говорихме от позицията на страната към хората, а в този момент приказваме от позицията – проблемите на хората би трябвало да станат дневен ред на Народното събрание. Подходът ни в акцията в този момент е по-различен, само че резервираме позицията си от последните 30 години – да не оценяваме нашите съперници като лепим етикети, а да приказваме единствено с обстоятелства, сподели водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни по какъв начин в акцията е сравнявал стопански индикатори от разнообразни интервали, в това число по времето на ръководството на Движение за права и свободи, с цел да може всеки да си направи преценка. Също открои посланията на Движение за права и свободи за продоволствената и енергийна сигурност и самостоятелност, които са изведени още от 2016-2017-та година, а в този момент са изключително настоящи за Европейски Съюз.

Това са наши партийни цели и няма по какъв начин да не кажем, че ние сме тези, които сме в авангарда даже на европейските цели, съобщи Карадайъ.

Той напомни, че другата тематика на акцията е реализацията на европейските стратегии и еврофондове в България, като още веднъж се употребява сравнителния метод.

Така доста ясно се вижда когато Движение за права и свободи взе участие във властта, какво се е случвало и сега каква е картината, сподели още водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни и мотото на акцията - „ разсъдък, отговорност, разговор “, като сподели, че то напълно кореспондира на философията на Движение за права и свободи от основаването на партията.

Д-р Ахмед Доган сътвори Движение за права и свободи с философията – „ не “ на реваншизма. И в основата на българския етнически модел стои точно философията на заедността. Различните да бъдем дружно, всеки да съхранява своята еднаквост, в случай че е належащо на другия да му оказваме помощ да съхранява своята еднаквост, а не да го асимилираме. И отново да бъдем дружно, по този начин да градим общото си бъдеще в нашата си Родина, изясни Карадайъ.

Той съобщи, че е от поколението щастливци и описа на представителите на ОССЕ, че при започване на 90-те години точно доктор Ахмед Доган им е посочил, постоянно в едната ръка би трябвало да държат трикольора на България, а в другата ръка – бюлетината, знак на демокрацията.

Той в нас сътвори демократи, а не реваншисти. За нас, като почитатели на Движение за права и свободи - философията на заедността, това е съществена цел, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Карадайъ изясни също, че главната причина, заради която Движение за права и свободи е подкрепила хартиеното гласоподаване, с изключение на машинното, е, че партията е срещу всевъзможни форми на ограничение на българските жители да вземат участие в изборите.

Ако има една психобариера и заради това един човек не застава пред машината, да му дадем опция да гласоподава, а не да го ограничаваме. Ние нямаме проблем с това, посредством нашата младежка организация обучихме всички, даже възрастните хора, по какъв начин да гласоподават с машините. Ще дам един образец – на досегашните избори с напълно машинно гласоподаване, най-високият % от дали своят вот бе в дребните села, където гласовете бяха най-вече за Движение за права и свободи, съобщи още ръководителят на партията.

Искра Михайлова подчертава върху обстоятелството, че Движението за права и свободи има доста мощно посланичество във локалната власт, където дамите към този момент са 50% от общински съветници и кметове на общини. Може би е постижимо на тези избори да има наличие на 30% дами в парламентарната група на Движение за права и свободи, съобщи евродепутатът.

Тя добави, че за Движение за права и свободи присъединяване на дамите е доста значимо, тъй като те слагат въпроси за обучение, за обществените грижи и обществената поддръжка на слаби групи от популацията, както и за препитанието и поминъка на фамилията.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР