ДПС излезе с декларация, в която настоява машинното гласуване да

...
ДПС излезе с декларация, в която настоява машинното гласуване да
Коментари Харесай

ДПС излезе с декларация в подкрепа на машинно гласуване

ДПС излезе с декларация, в която упорства машинното гласоподаване да остане, а всички бюлетини, с които е гласувано, да се броят ръчно.

``По този метод ще се подсигурява премахването на субективния детайл в гласуването.`` Това сподели Мустафа Карадайъ след съвещание на Централното оперативно бюро на партията, съобщи БГНЕС.

Карадайъ добави още, че машините за гласоподаване не би трябвало да бъдат взимани чартърен, а би трябвало да бъдат купувани от страната, софтуерът им – създаден от Информационно обслужване, а техниката – охранявана от страната.

„ Омразата и разделянето не престават, правата и свободите на българските жители не са обезпечени и не престават да се нарушават. С ръководството в страната и с локалното самоуправление би трябвало да се ангажират партии с потвърдена обвързаност към европейските полезности и демокрацията виновни пред обществото през днешния ден и бъдещите генерации “, добави ръководителят на Движение за права и свободи.

Според него изборните правила в страната се трансформират директно преди избори.

„ Държавата в лицето на Министерски съвет абдикира от своите отговорности да подсигурява почтени и транспарантни избори. При машинното гласоподаване имаше опит да бъде компрометирано. Вместо страната да закупи машините, да обезпечи тяхното предпазване, обработката на програмен продукт, подсигурявам осъществяването на одит, ръководещите голословно оферират отменяна на машинното гласоподаване “, посочи Карадайъ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР