DP World, един от най-големите пристанищни оператори в света, планира

...
DP World, един от най-големите пристанищни оператори в света, планира
Коментари Харесай

DP World превръща пристанище Констанца в Ро-Ро център на Черно море

DP World, един от най-големите пристанищни оператори в света, възнамерява да построи в румънското пристанище Констанца първия терминал за камиони и полуремаркета (Ро-Ро), както и най-големия карго терминал, оповестява Romania Insider. Базираната в Дубай компания удостовери инвестицията, която възлиза на обща стойност 75 млн. $.

Двата плана ще бъдат отчасти финансирани с европейски средства и са планувани за довеждане докрай през юли – септември 2023 година

От началото на идната година Турция ще тества Ро-Ро фериботна линия до Румъния. Така турските управляващи желаят да насърчат износа на артикули, като зеленчуци и плодове, за Европейски Съюз, само че и да получават повече зърнени храни по същия маршрут.

Транспортирането на товари, в това число контейнери, с ферибот би било по-евтино и би избегнело придвижването по пътищата в България, само че също и в Босфора, написа румънското издание.
Ро-Ро терминалът
Ро-Ро терминалът ще транспортира камиони и полуремаркета, цялостни със стока. Това ще е първият подобен терминал в Черно море, което съгласно DP World, е „ най-слабо развитото от европейските морета във връзка с Ро-Ро превоз. “

Развитието на този терминал отваря вратите за пристанище Констанца да се трансформира в Ро-Ро транспортен център на Черно море, посредством създаване на направления до Турция, само че и до Грузия “, разясниха представители на DP World.

Капацитетът на Ро-Ро терминала ще бъде 400 места за камиони, като годишно размерът на прехвърлянията ще стига до 45 хиляди единици през първата фаза на плана, а през втората – до 80 хиляди единици. Меморандумът за съгласие по този план бе подписан през юни тази година, когато бяха разкрити повече детайлности.

Новият терминал ще обслужва един транспортен съд дневно и по този начин ще поеме почти една трета непридружени ремаркета и две трети от камиони, придружавани от водачи. Камионите с водач ще се насочат непосредствено към магистралната мрежа, само че чакаме непридружените товари да бъдат качвани на трен “, изясни Космин Карстеа, основен изпълнителен шеф на DP World Румъния.

Преди седмица стана ясно, че и Европейски Съюз финансира с 1 милиарда евро модернизацията на пристанище Констанца. Така жп мрежата на врата ще бъде напълно актуализирана.
Карго терминалът
Планираният карго терминал ще бъде предопределен за товарене и разтоварване на извънгабаритни товари, които имат огромен размер и тегло. Този терминал ще обработва нехомогенни артикули с разнообразни форми, размери и тегло. Това е първият сходен терминал в Румъния, допускащ обработката на артикули с размер до 1000 тона.

Ро-Ро терминалът ще се простира на повърхност от 7 хектара, а карго терминалът – на 4.4 хектара. Инвестицията включва и офис постройка с пространства за контролните органи.

В момента DP World има почти 600 чиновници в Румъния и е вложила 120 млн. $ през 18-те години на активност в страната.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинпристанище Констанца вложения в Румъния ро-ро линия карго транспорти Черно море артикули ПоследниНай-четениТранспорт 32 DP World трансформира пристанище Констанца в Ро-Ро център на Черно море Политика 60 Радев ще бави мандатите, с цел да избегне избори преди март Пазари 328 Европа се запасява с съветски дизел преди идното ембарго Транспорт 580 „ СОФ Кънект “ търси архитект за ремонт на Терминал 2 Компании 20833 Европейски фешън колос навлиза на Балканите Лукс 19182 Pangeos – гигантският плаващ град за $8 милиарда Финанси 11170 ЕЦБ стартира най-голямото евакуиране на пари от финансовата система Накратко 6982 Вечерни вести: Историческо евакуиране на пари; Шенген се отдалечава Всички новини12:19 Политика 32 Радев ще бави мандатите, с цел да избегне избори преди март googletag.cmd.push(fun
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР