Дойде ли краят на евтините самолетни билети? Цените на самолетните

...
Дойде ли краят на евтините самолетни билети? Цените на самолетните
Коментари Харесай

Дойде ли краят на евтините самолетни билети?

Дойде ли краят на евтините самолетни билети? Цените на самолетните билети порастват фрапантно, а мнозина се притесняват, че екологичните цели, които европейските институции и самолетните компании си слагат, може да ги повишат в допълнение.
Идва ли краят на евтините полети?
Авиокомпаниите чакат взрив на пътуванията през идния туристически сезон. Заедно с покачването на интереса обаче, порастват и цените на билетите, написа „ „.

Според списание Money полетите сред Съединени американски щати и Европа са поскъпнали с 36% спрямо 2019 година. Във Франция пък означават растеж в цената на билетите с 23,6% единствено за последната година, оповестява „ Евронюз “.

Цените на билетите от Англия са нарастнали с 18 на 100 за последните 12 месеца, пресмята уеб сайтът за резервации Kayak. „ Търсенето – в комбиниране с възходящата инфлация и високите разноски за гориво – поддържа високи цени на полетите “, изяснява пред „ Евронюз “ Ивън Дей, който е управител на уеб страницата за Англия. Мнозина се притесняват, че екологичните цели, които европейските институции и самолетните компании си слагат, може да повишат още повече цените.
Колко коства устойчивото авиационно гориво?
За да бъде летенето със аероплан по-екологично, в сектора се концентрират върху прекосяването към устойчиви горива, написа АРД. Приоритет за самолетните компании са също по-ефективните мотори и самолетите, задвижвани с електричество или водород. През идващите няколко години синтетичните и биогоривата би трябвало да заменят изкопаемия керосин. Производството им обаче е по-скъпо, което евентуално в допълнение ще се отрази на цените на билетите.

Устойчивото авиационно гориво, известно като SAF, се създава от разнообразни възобновими източници, в това число водорасли и растителни останки. Ако цената за него се трансферира напълно върху пасажерите обаче, билетите за полети на дълги дистанции ще нарастнат съществено. Цената за полета от Франкфурт до Сингапур или от Мюнхен до Ню Йорк да вземем за пример ще се усили с към 36 евро, демонстрира изследване на PwC Deutschland und Strategy&.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР