Доверието на Украйна към България нараства. Така Красимир Минчев, бивш

...
Доверието на Украйна към България нараства. Така Красимир Минчев, бивш
Коментари Харесай

Дипломат: Визитата на Зеленски показва, че доверието на Украйна към България нараства

Доверието на Украйна към България нараства. Така Красимир Минчев, някогашен посланик на България в Украйна, разяснява плануваното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски у нас. А съгласно Петър Карабоев, зам.-главен редактор на  " Дневник ", Народното събрание не е мястото, където Зеленски следва да се появи, тъй като липсва консенсус.

 

 

Петър Карабоев:

Бих се изненадал Зеленски да приказва в Народното събрание, би трябвало да бъде поканен и да има консенсус. Народното събрание не е мястото, в което би трябвало да се появи. Там се плюят.

Протоколът изисква среща с Радев. Единствено от протоколно почитание към домакина,трябва да се срещне с президента. Радев е най-ключовият директно определен президент от народа.

България не е място, на което може да бъде заплашен Зеленски. Този вид би бил леко афектиран за България. Трябва кураж и здрави нерви да се излезе и да се каже-Той е тук, има срещи, няма да го видите. Не бих се изненадал да разберем, като е напуснал въздушното пространство на България.

България е подготвена да предложи снаряди и поддръжка за НАТО. Третото нещо - наподобява вървим към договорка за оборудването за АЕЦ " Белене ".

Сделката би била триъгълна. Има заместващи параметри. В схемата взе участие 3та страна.Това би бил един доста добър ход, който би прекратил противоречив корупционен план,защото това е инвестиция в бъдещето на Украйна.

Ако Зеленски не се срещне с Радев - автоматизирано украинският президент влиза в българския спор. Ще направи проява и може да си разреши да пренебрегне Радев. Той може да бъде заобикалян, в случай че води паралелна външна политика.

 

Красимир Минчев:

За мен тази аудиенция беше предстояща. Радвам се, че е планувана. Тя демонстрира, че доверието към настоящето държавно управление нараства. Нараства доверието на Украйна към нас. Затова Зеленски е приел такава покана. Донякъде не бих се съгласил с Карабоев, протоколът не е доктрина. В дадената обстановка, Радев би могъл да се срещне със Зеленски. Това е загуба на време. Той е пристигнал да прави работа. Важна е срещата с изпълнителната власт. Явно е, че ще бъдат сложени нови условия. Изразена признателност за помощта ни от началото на войната. Вече е ясно, че ние в огромна степен сме оказали помощ от първите дни на войната. Имаме опция да помогнем във военно отношение.

Най-доброто, което Зеленски може да направи, е да излезе на разходка сред хората. Но той е пристигнал по работа. Снарядите стрелят с оръдия. Можем да предоставяме и ракетни системи. Те са на 40 години. Що се отнася до благоприятни условия, с изключение на оръжия, което е значително, биха могли да бъдат обсъждани обществени въпроси.

 

 

Целия диалог вижте във видеото.

 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР