Доведеният син на Емилия Масларова Иво Масларов ще посрещне Коледа

...
Доведеният син на Емилия Масларова Иво Масларов ще посрещне Коледа
Коментари Харесай

Пуснаха от ареста доведения син на Емилия Масларова заради епилепсия

Доведеният наследник на Емилия Масларова Иво Масларов ще посрещне Коледа у дома. Той се е прибрал вкъщи още на 15 декември, откакто през октомври го екстрадираха от Германия, където се е укривал. Това става с определение на Военно-апелативния съд. 



54-годишният предприемач беше екстрадиран след 2 години търсене с алена бюлетина в Интерпол. Той е един от обвинените за поръчковото ликвидиране на брокерката Станка Марангозова.



Според прокуратурата Масларов, приятелят му Веселин Денков и офицерът от НСО Борис Иванов са подбудители и помагачи за покушението. Физическият палач е Петър Костов-Стъкларя, а помощник е Венцислав Пиров.

Делото се проверява от военната прокуратура и ще се гледа във военния съд поради присъединяване на офицера от НСО Борис Иванов в незаконната група.

Още на 9 декември първата инстанция взема решение, че Масларов ще се прибере у дома с електронна гривна за наблюдаване. Остава в килията на следствието на бул. “Г. М. Димитров ”, тъй като прокуратурата стачкува.

Военно-апелативният съд обаче удостоверява определението седмица по-късно и Масларов е на независимост. Причините са няколко - самичък се е предал в Берлин, страда от епилепсия, няма заплаха да извърши друго закононарушение и към този момент е разпитван два пъти.

При екстрадицията му от Германия военните прокурори Кирил Пейчинов и Евгения Деянова оповестиха, че Масларов е хванат в метрото на Берлин при инспекция на документите.

От съвещанието по мярката за неотклонение на обвинения обаче излиза наяве друго - търсеният самичък се е предал на управляващите в немската столица, с цел да започва процедурата по екстрадицията му в България. Според двете инстанции на военния съд това приказва за желанието му да спомага на следствието, само че и че има задоволително данни, че е съпричастен към закононарушението, за което е упрекнат.

Още на 13 юли е упълномощил юриста си Илиян Василев да го съставлява. Защитникът уведомил прокуратурата, че клиентът му ще се съобщи по лична самодейност. Василев пътува до Германия и на 18 юли дружно с Масларов се е явил в полицията в Берлин. Оттам уведомили Министерство на вътрешните работи, че Масларов е при тях с юриста си. След това съдът се съобразил с желанието му да бъде върнат у нас.

Два пъти през ноември той е имал припадъци в килията. За единия е викана Бърза помощ, а другият е овладян от лекаря в ареста. По молба на юриста му и с постановления на прокуратурата обвиненият за убийството на Марангозова два пъти е настаняван във ВМА за обзор при невролог и за проучвания. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР