Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна

...
Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна
Коментари Харесай

Терзиев: Довчера бяхме политически опоненти, днес вече сме от една страна - тази на София

" Довчера бяхме политически съперници, през днешния ден към този момент сме от една страна - тази на София ", съобщи кметът на София Васил Терзиев в първото си изявление пред новоизбрания Столичен общински съвет.

" Нужно е да пазиме ползите на всички в града, без значение от нашите политически визии. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дълготрайни решения, които ни сплотяват ", уточни Терзиев.

" Това, което е по-дълго от един мандат, тази фантазия, която ни сплотява - София да бъде съвременен, сигурен, организиран европейски град, в който всички желаеме да градим бъдеще, добави кметът на София ", добави Терзиев.

Той сподели, че това, с което се е заел в акцията, е в действителност да постави всички старания да бъда кмет на всички софиянци. По думите му оттук насетне би трябвало дружно с общинските съветници да търсят какво ги сплотява.

" Това са полезностите, правилата и методът, по който да проработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, тъй че да успеем да променим настройката на хората ", съобщи Терзиев.

Голям проблем съгласно него е изгубената вярата в общината. " Тук сме четири години дружно и би трябвало да работим дружно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения ", сподели Терзиев.

Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.

По-раноВасил Терзиев постави клетва пред Столичния общински съвет на първото съвещание на Съвета в мандат 2023-2027 година.

Заседанието беше намерено от регионалния шеф на София Вяра Тодева, която приветства определените общински съветници и кметове с благопожелание за сполучлив мандат и превръщането на София в съвременна европейска столица. " Убедена съм, че за триумфа на вашата работа основополагащи ще бъдат правилата на бистрота, неприкритост и диалогичност ", съобщи тя.

В Столичния общински съвет има 61 общински съветници. Местната коалиция " Продължаваме смяна - Демократична България " има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС има 14 общински съветници. Местната коалиция " Българска социалистическа партия за България " има 9 общински съветници. Партия " Възраждане " има 8 общински съветници. Партия " ИТН " има трима общински съветници. Местна коалиция КОД има трима общински съветници. ВМРО-БНД има един общински консултант.

Припомняме, че Терзиев завоюва кметската борба в София с 48.20% на 100, при обработени 100% от протоколите на СИК в ОИК. Той получава 175044от гласовете в столицата.Ваня Григорова има 46.89%, или 170258 гласа.Вот „ Не поддържам никого " са дали17834 души в столицата, или 4.91%.

На първия тур на локалните избори за Терзиев гласоподаваха 119121 души, с което той събра 31.80% от поддръжката на гласоподавателите. Зад номинацията на Григорова застанаха 80875 гласоподаватели, или 21.59%от отишлите до урните.

Почти 14 000 души по-малко бяхарешили да се доверят на Антон Хекимян, който получи 17,84 %.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР