Довършваме!, така кметът Костадин Димитров определи бюджета за 2024 година.

...
Довършваме!, така кметът Костадин Димитров определи бюджета за 2024 година.
Коментари Харесай

Нов мост над Марица и вътрешният ринг – целите на кмета след довършването на заварените проекти

„ Довършваме! ”, по този начин кметът Костадин Димитров дефинира бюджета за 2024 година. Капиталовата стратегия е в размер на 123 млн. лв., само че в нея съвсем няма нови обекти. Градоначалникът ясно съобщи, че през тази година не може да се откри опция за започване на нови огромни планове.
Прочетете още

Строители ще виждаме по Голямоконарско шосе,  Кукленско шосе, двата стадиона, басейн „ Младост ”, „ Модър-Царевец ”, ул. „ Царевец ” и други стартирани инфраструктурни обекти. Благодарение на държавната помощ от близо 100 млн. лв. въпреки всичко кметът ще има опция да започва кино „ Космос ”, Форум Изток и Юг, както и реконструкциите на ул. „ Славянска ” и ул. ”Генерал Колев ”.

Това, което обаче се вижда, че Капиталовата стратегия са заложени средства за планиране са в размер на 1 млн. лв.. В тях са 8 извънредно значими обекти, които са с  голяма финансова стойност.

340 хиляди лв. има за проектирането на продължението на бул. „ Северен ”. Пътят би трябвало да продължи от „ Брезовоско шосе ” и да стигне до ул. „ Победа през Карловския път. Именно той ще приключи северната част на вътрешния кръг. Прогнозната му стойност е над 20 млн. лв..

Новият мост над река Марица се чака да е над 30 млн. лв. и да е връзката сред „ Западен ” и „ Северен ”, а за плана й са заделени 250 хиляди лв.. Най-мащабният от всички е естакадата, която би трябвало да свърже „ Тракия ” и „ Южен ” през бул. „ Ал. Стамболийски ” и ул. „ Цар Симеон. Сумата тук е 150 000 лв., а самото създаване евентуално ще е към 70 млн. лв..

С тези три плана и стартирането на „ Модър-Царевец ” на процедура ще се затвори така наречен вътрешен кръг на Пловдив, като ще може да се прави цялостна обиколка на града без да се влиза в Централна градска част. 

Три извънредно значими пътни артерии в „ Южен ” също са дадени за планиране – реконструкциите на ул. „ Скопие ” и ул. „ Кукуш ”, както и продължението на бул. „ Македония ”. Той ще е директна връзка сред бул. „ Никола Вапцаров ” с бул. „ Ал. Стамболийски ” край пандиза.  В „ Западен ” задание би трябвало да се направи за продължението на бул. „ Свобода ” до ул. „ Рая ”. През предходния мандат се заплати и план за продължението на бул. „ Санкт Петербург ” от кръстовището с бул. „ Освобождение ” до Скобелева майка. Булевардът е значим и поради бъдещето строителство на постройката на Математическата гимназия.

На процедура в случай че през 2024 година тези обекти имат планове, то  Община Пловдив може да търси финансиране и да разгласи публични поръчки. Това значи, че тяхното осъществяване може да започва през 2026 година и то при най-благоприятни условия за администрацията.

Днес от 12:00 часа е и общественотот разискване на бюджета. 

Очаквайте детайлности! 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР