„Достойнството и разума победиха арогантността, така коментираха общинските съветници на

...
„Достойнството и разума победиха арогантността, така коментираха общинските съветници на
Коментари Харесай

Предсрочно прекратиха правомощията на председателя на местния парламент в Стара Загора

„ Достойнството и разсъдъка победиха арогантността ", по този начин разясниха общинските съветници на „ Българска социалистическа партия за България " гласуваното предварително преустановяване на пълномощията на ръководителя на локалния парламент в Опан Елка Бонева от ГЕРБ.

До това се стигна откакто на 8 декември петимата съветници на Българска социалистическа партия внесоха предложение за предварително преустановяване пълномощията на ръководителя на локалния законодателен орган, заради редовно несъблюдение на отговорностите повече от три месеца. Тайно гласоподаване в 11-членния съвет реши да се приключи мандата на досегашния ръководител (7 - " За ", 3 - " Против " и 1 - " Недействителен " ).

„ Внесохме този въпрос, защото не сме съгласни с това ръководителят да получава заплащане за труд, който не поставя ", безапелационни са социалистите. По думите им Бонева не съблюдава работното време, несъмнено в Правилника за организацията и активността на Общинския съвет.

„ Хората от общината съвсем не я виждат тук за 4-часовото работно време в петдневната седмица. Тя не упражняваше и надзор върху протоколите от съвещанията, не осигуряваше достъп на общинските съветници до деловодството, открихме редовно разминаване в правните учредения при привикване на съвещания на непрекъснатите комисии и на Общинския съвет и така нататък ", по този начин стимулира слабата активност на досегашната председателка юристката Златина Иванова, ръководител на Групата съветници на Българска социалистическа партия. По думите й решенията на Общински съвет се разгласяват с огромно забавяне на интернет страницата.

„ Вероятно трудовият й контракт на 8-часов работен ден, като шеф на Областна дирекция по земеделие в гр. Стара Загора, й пречеше да извършва поетите й задължения на ръководител. ", акцентира общинският консултант от левицата Пламен Иванов. Според него случаите, които могат да се цитират като неприятна процедура са прекалено много, само че никой от тази позиция не би трябвало да позволява непознаване към нормативната уредба, както и надменно отношение към локалната власт.

Нов ръководител на локалния парламент общинските съветници ще избират на последващо съвещание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР