Достойнството и идентичността са много важни в преговорите с Гърция.

...
Достойнството и идентичността са много важни в преговорите с Гърция.
Коментари Харесай

Заев: Три от седем позиции са решени, няма да променяме Конституцията


Достойнството и идентичността са доста значими в договарянията с Гърция. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев и добави, че няма да изнася елементи и да договаря през медиите.

„ Посредникът Матю Нимиц управлява процеса. Той познава всъщност неща, които могат да минат и които не могат да минат от едната и от другата страна. Важно е да се построи доверие сред двете страни за решение на казуса. Радвам се, че всички открити въпроси са отстранени всъщност. Тръгнахме от седем позиции, които бяха насочна точка за договарянията, в този момент те към този момент са понижени до четири, три бяха решени. Вярвам, че с политиката на новото държавно управление други позиции ще могат доста бързо да бъдат отхвърлени ", сподели Заев.

Той акцентира, че Република Македония желае решение, а държавното управление прави съвсем всичко и се пробва да построи вътрешен консенсус в страната, с цел да се откри дефинитивно решение.

"Наистина сме оптимисти за намирането на решение. Разбира се, някои послания от нашите гръцки сътрудници, някои линии и други сходни са изпълнени. Вярвам, че би трябвало да намерим решение за добруването на жителите на двете страни. Ако в действителност сме оптимисти за този развой, в случай че в действителност желаеме същинско почтено решение, това е допустимо, процесът разполага с времеви интервал пред себе си “, съобщи Заев и изрази вяра, че всеки идната стъпка ще ни доближава до намирането на решение на разногласието с Гърция за името, който продължава към този момент повече от 25 години.

Македонският министър председател уточни, че страната му приема географско наименование и отхвърля опцията името да включва време.

Зоран Заев се надява двете страни да бъдат прагматични и вероятното решение да бъде доказано на референдум. „ Нека Бог да вземе решение, с цел да можем да отидем на референдум “, добави македонският министър председател. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР