Достигалата до №4 в световната ранглиста на тенисистките Магдалена Малеева

...
Достигалата до №4 в световната ранглиста на тенисистките Магдалена Малеева
Коментари Харесай

Маги Малеева ще участва на Уимбълдън

Достигалата до №4 в международната класация на тенисистките Магдалена Малеева е приела поканата да играе на “Уимбълдън” в шампионата на легендите. Това заяви самата тя пред БНР. Сега 44-годишната софиянка ще си партнира с Ива Майоли от Хърватия, с която бяха дует в Лондон и през 2014 година.

Паметна за Маги и родния тенис ще остане 2015 година, когато тя завоюва купата в шампионата дружно с австралийката Рене Стъбс и стана първата българка шампионка в шампионата от “Големия шлем” в Лондон.

Като професионалистка Малеева е взела участие 13 пъти в “Уимбълдън” и четири пъти е достигала до осминафинали, в това число и при последната си изява през 2005.

Сигурен участник в главната скица в „ Ол Инглънд клъб “ е Григор Димитров при мъжете, който е първенец при юношите през 2008 година. При дамите в квалификациите от през днешния ден играят Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Сесил Каратанчева.

При юношите би трябвало да взе участие и да бъде подложен Адриан Андреев, който обаче лекува травма в лявата китка и присъединяване му не е на 100 % несъмнено. Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР