Доставките на тежко въоръжение за Украйна не променят баланса на

...
Доставките на тежко въоръжение за Украйна не променят баланса на
Коментари Харесай

Станишев: Доставките на оръжия за Украйна не променят баланса на силите

Доставките на тежко въоръжение за Украйна не трансформират салдото на силите, тъй че да има съкрушителна победа. Това е невероятно. Това съобщи пред Българска национална телевизия евродепутатът Сергей Станишев.

По думите му към момента има илюзията и в двете страни на спора, че е допустима военна победа . Никой обаче не може да формулира ясно какво тъкмо значи това, разясни той.

Станишев уточни, че не оптимист за реализиране на мир в Украйна. Според него спорът през последната година ескалира. Това е логиката на войната, тя се стреми да се уголемява, стреми се да въвлича нови участници, нови хора, нова техника, все по-тежка и смъртоносна. И резултатът е отблъскващ, акцентира евродепутатът.

От половин година фронтът е относително неподвижен . Всички тези апели, които слушам и в Европа - война до победния край, наподобяват доста откъснати от действителността, счита той. Колко още десетки или стотици хиляди хора би трябвало да бъдат убити, какъв брой би трябвало да си изгубят жилищата, вероятността в живота, с цел да стартират опити за политическо урегулиране на този спор, запита Станишев.

Той засегна и тематиката за разширението на Европейски Съюз. Бившият министър председател акцентира, че всяка страна, която кандидатства за участие, изминава дълъг път, който трае години. По думите му това лишава години не по виновност на Европейски Съюз, а тъй като една страна би трябвало да одобри и ползва европейското законодателство, да съблюдава европейски правила.

Процесът на разширение на Европейски Съюз няма да е приключен, до момента в който Западните Балкани не бъдат интегрирани сполучливо , сподели още той.
 Нова военна помощ от Съединени американски щати за Украйна, заменят и унищожената техника
Нова военна помощ от Съединени американски щати за Украйна, заменят и унищожената техника

Помощта включва и муниции за NASAMS и HIMARS
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР