Доставките на покупки, направени на традиционния пазарен ден Черен петък

...
Доставките на покупки, направени на традиционния пазарен ден Черен петък
Коментари Харесай

Черният петък ще доведе до рекорден ръст на въглеродните емисии

Доставките на покупки, направени на обичайния пазарен ден Черен петък тази година, ще доведат до рекордно количество въглеродни излъчвания, съобщи money.co.uk.

Призивите  за обществено разграничаване заради вируса доведоха до невиждани растежи в онлайн търговията и надлежно до забележителен растеж в бизнеса с доставки тази година. Освен това в най-натоварените дни доставчиците се чака да наемат краткотрайно в допълнение личен състав, който ще работи с персонални транспортни средства,  а те обикновено са по-малко ефикасни от професионалните такива. Средно за Европа онлайн покупките, доставени през пощата се усилиха с 18% през лятото спрямо февруари, само че в страни с по-ниска базова стойност като България растежът бе цели 50%.

Около 85% от потребителите във Англия са декларирали желание да пазарят по време на Черния петък. Едва 10% от тях обаче се замислят какъв ще е резултатът от тяхното ползване върху природата и атмосферата. Черният петък нормално се смята за начало на огромното коледно извършване на покупки и се организира последната седмица  от ноември.

Според Грег Марсден, професор от Университета в Лийдс, безспорно огромният брой доставки ще има отрицателен резултат върху околната среда. Но тъкмо с какъв брой е мъчно да се пресметне, защото доста от доставките са на къси дистанции в границите на един квартал.

Анализът също по този начин демонстрира, че макар предстоящите забавяния и усложнения в доставките 21% от потребителите разноските за снабдяване на поръчката да бъдат по-евтини тази година, 55% чакат същите цени, а единствено 3% - повишаване на услугата. Останалите 21% от потребителите не се интересуват от този разход когато пазарят онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР