Доставчиците на социални услуги ще се регистрират с по-малко документи

...
Доставчиците на социални услуги ще се регистрират с по-малко документи
Коментари Харесай

Доставчиците на социални услуги ще се регистрират с по-малко документи

Доставчиците на обществени услуги ще се записват с по-малко документи в Агенцията за обществено подкрепяне. Това планува план за промени в Закона за обществено подкрепяне, които бяха утвърдени от държавното управление на съвещанието през днешния ден, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Премахва се условието при регистриране в регистъра на доставчиците на обществени услуги да се ползват оригинал или заверено копие на уверение за настоящо положение или регистрация, издадени от способния съд, както и заверено копие на карта за идентификация по указател БУЛСТАТ. Агенцията за обществено подкрепяне ще обезпечава нужната информация по длъжностен път като прави информация в електронната база данни на Търговския указател, Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и на указател БУЛСТАТ.

Със законопроекта се оферират промени и в Закона за протекция на детето. Те плануват да се отстрани условието доставчиците на обществени услуги за деца при издаване на лиценз да показват копие от картата за идентификация по указател БУЛСТАТ и уверение за настоящо положение.

Отпада и условието да се показва удостоверение за съдимост и декларация, че претендентът не е разгласен в неплатежоспособност, не е в произвеждане за оповестяване в неплатежоспособност и не е в разпродажба.

За юридическите лица ще отпадне нуждата да дават свидетелства за съдимост на членовете на управителните им органи. Държавната организация за протекция на детето по длъжностен път ще прави нужните информации. `

Само задграничните жители ще показват съответните документи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР