Доставчикът на сателитна телевизия Булсатком обвини Виваком в нелоялна конкуренция

...
Доставчикът на сателитна телевизия Булсатком обвини Виваком в нелоялна конкуренция
Коментари Харесай

Булсатком обвини Виваком в нелоялна конкуренция

Доставчикът на сателитна телевизия " Булсатком " упрекна " Виваком " в нелоялна конкуренция въз основа на постъпили сигнали от клиенти. Твърдението, пуснато като новина на сайта  на " Булсатком ", идва броени дни откакто стана ясно, че притежателят на " Виваком " - " Юнайтед груп " е подписал договор за придобиването на " Булсатком "  

Сигнали от клиенти на " Булсатком "

" Във връзка с постъпили сигнали от наши клиенти за приемане на оферти от представители на " Виваком " за прекачване към техните услуги, бихме желали да заявим, че намираме сходни практики, ориентирани директно към нашите клиенти, за форма на нелоялна конкуренция в условия на продължаващо произвеждане за вероятно бъдещо придобиване на " Булсатком " от страна на Виваком ", написа на уеб страницата на Булсатком.

Там се прибавя, че " Булсатком " е постоянна компания с дългогодишни обичаи на българския пазар, която и към сегашния миг продължава да действа независимо и да предлага цялостната гама услуги от своето портфолио.

За договорката

" Категорично заявяваме, че до привършване на формалното произвеждане по утвърждение от регулаторните органи и следващ правосъден надзор, договорка сред двете компании няма. В този смисъл " Булсатком " продължава да оперира на пазара на телекомуникационни услуги по метода, по който това се е случвало до момента – с фокус върху оптимално висока потребителска задоволеност и с поредно надграждане на предлаганите от компанията услуги ", споделят още от " Булсатком ".

Оттам показват благодарност към клиентите си, " които не престават да ни алармират за отправяните към тях недобросъвестни предложения ". От " Булсатком " твърдят, че правят оценка високо тяхната преданост и ще продължи да се грижи да обезпечава допустимо най-широкоспектърни и качествени услуги.

Потенциалното придобиване на Булсатком от “Юнайтед груп ” е изненада, тъй като досега се знаеше, че " Юнайтед груп " има съглашение да придобие мобилните станции и оптичната мрежа на " Булсатком ". В елементи, през декември предходната година стана ясно, че United Group ( " Юнайтед груп " ) e предоставил заем от 127 млн. евро на сдружението на бизнесмена Спас Русев, посредством който той да завърши договорката по придобиването на " Булсатком " (Bulsatcom). Новината не бе оповестена публично, а стана ясна от презентация за финансовите резултати на United Group за деветмесечието на 2022 година.

Заемът е провиснал на сдружението на Русев - Viva Corporate Bulgaria ( " Вива Корпорейт България " ). Срещу част от предоставените средства United Group ще получи непосредствено част от активите на " Булсатком " - мобилните станции и оптичната мрежа. Специално за оптичната мрежа ще бъде изработен така наречен " противоположен лизинг ", т.е. " Булсатком " ще я продаде на " Юнайтед груп " и незабавно по-късно ще я наеме още веднъж да я употребява.

След оповестяването на подписания контракт за придобиване на " Булсатком " от " Юнайтед груп " реакция пристигна и от другите два телекома. А1 и " Йеттел " оповестиха, че ще апелират пред КЗК сделката на " Юнайтед груп " за " Булсатком ".

 

Инфо: mediapool.bg

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР