Достъпът до информация на българските дипломати в Норвегия е колкото

...
Достъпът до информация на българските дипломати в Норвегия е колкото
Коментари Харесай

Дипломатите ни в Норвегия не знаят много за отнетите деца от български родители

Достъпът до информация на българските дипломати в Норвегия е колкото на медиите . Това стана ясно от думите на посланика ни в Норвегия Румяна Митрева в предаването " Тази заран " по bTV във връзка случаите на отнети деца от български родители в Норвегия.

Посолството ни в Норвегия работи по 10 отворени случая . В три от тях децата са отнети от родителите от обществените служби в Норвегия.

Запитана дали публичен напън би дал резултат, дипломатът се разграничи от крайните отзиви във форумите. Всеки има потребност от поддръжка, когато е в неволя, само че има граници, които не трябва да се минават, сподели Митрева. Посланикът изрази мощно подозрение, че каквито и да е публични митинги ще се отразят на решенията на норвежкия съд.

На въпрос за един от тези случаи - на Цветелина Уланд, Митрева уточни: " В общи линии информацията, която има, е от вашите репортажи, тъй като тук, както получихте подобен отговор от обществените служби, същият отговор дават и когато се обаждам от посолството - управляващите се базират на конфиденциалност на информацията ". Единственият метод да се получи някакъв достъп до правосъдните съвещания, да се легализира наличието на консул на тях, е авансово да се получи позволение, добави дипломатът.

 Норвегия декриминализира опиатите
Норвегия декриминализира опиатите

Но се акцентира, че марихуаната и други опиати не се легализират

Митрева уточни като проблем, че когато норвежките управляващи лишават паспорта на български жители, те не осведомят нашите дипломати. Такава е практиката тук, уточни тя. По думите ѝ, в случай че има доказателства, ще реагират.

За отнемането на паспортите, в случай че се потвърди, ще реагираме , съобщи Митрева. Съдебно решение може да се оспори единствено с друго правосъдно решение, сподели тя.

Но още веднъж посочи казуса с неналичието на информация и че при такива обстановки хората рядко са осведомени с правата си и локалните условия и търсят подпомагане едвам откакто към този момент има правосъдно решение .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР