Достъпът до една от най-красивите природни забележителности във Врачанския Балкан

...
Достъпът до една от най-красивите природни забележителности във Врачанския Балкан
Коментари Харесай

Внимание! Опасно съоръжение отряза достъпа до една от най-красивите забележителности във Врачанския Балкан /снимки/

Достъпът до една от най-красивите естествени забележителности във Врачанския Балкан – водопад Боров камък, е отсечен, научи организация BulNews. Причината е рисково оборудване, което се е разрушило и хора, които не са опитни планинари в добра физическа форма, не могат да преминат. 
За случая сигнализира врачанин в една от групите в обществената мрежа, в която жители могат да подават сигнали до общината и кметския екип. По думите на мъжа, една от стълбичките по екопътека „ Боров камък “ е изгнила, а част от стъпалата липсват. Той прикачва и фотоси, доказващи изказванията му.
Мъжът написа още, че през почивните дни към Гергьовден доста хора са избрали живописната екопътека, с цел да прекарат ден навън измежду природата. Тези от тях обаче, които са били с деца, не е имало по какъв начин да стигнат до крайната дестинация и се е наложило да се върнат. 
От Община Враца обявиха, че ще предадат сигнала до дирекцията на естествен парк „ Врачански Балкан “, откъдето да вземат ограничения за обезопасяване на оборудването, с цел да могат жителите и гостите на града да се радват на красивата панорама от върха на водопад Боров камък. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР