Достъп до базирана на квантови компютри инфраструктура получават клиентите на

...
Достъп до базирана на квантови компютри инфраструктура получават клиентите на
Коментари Харесай

Българските фирми вече могат да използват квантови компютри

Достъп до основана на квантови компютри инфраструктура получават клиентите на компанията Equinix в България и целия свят, откакто тя разгласи съдействието си с Alice & Bob, разработчик на един от най-надеждните квантови процесори. Това е значима вест за бизнесите, които се занимават с обработка на огромни размери информация, защото на доктрина може да им донесе доста по-добро показване.

За разлика от обичайните компютри, тези, които се базират на правилата на квантовата механика, имат т.нар кубити. Те могат да съществуват в суперпозиция на две положения (а освен 0 или 1). Това разрешава по-бързи и ефикасни калкулации в границите на задания като симулация, оптимизация, машинно образование и криптография.
 Кой европейски хедж фонд от остарялата школа стартира да употребява квантови компютри
Кой европейски хедж фонд от остарялата школа стартира да употребява квантови компютри

Компанията ръководи активи на стойност 19 милиарда $, което я прави един от пазарните водачи на Стария континент

Секторите, които разчитат на високоинтензивна изчислителна мощ като устойчивата сила, химическия и фармацевтичния бранш, както и финансовите услуги, са измежду тези, които ще бъдат коренно изменени от технологията до 2035 година Така съгласно Equinix се чака те евентуално да придобият стойност от до 1,3 трилиона щатски $.
 Квантовите компютри могат да срутен сигурността на мобилните мрежи
Пробив в компютърните технологии може да срине сигурността на мобилните мрежи

Vodafone към този момент работи по решение, което да отбрани бизнес клиентите

Все още обаче технологията има да извърви своя път на развиване. Докато актуалните квантови компютри може да страдат от неточности в изчисленията, които им пречат да изпълнят своите теоретични обещания, Alice & Bob създават патентована т.нар самокоригиращ се свръхпроводящ квантов обичай - cat qubit, излиза наяве от формалното известие.

" Гордеем се с това, че нашата технология напуща лабораторията и навлиза в същинския свят. Equinix е идеалният сътрудник, с който да внесем квантовата гражданска война в обществото ", е представен да споделя изпълнителният шеф на Alice & Bob Тео Перонен.

Клиентите на Equinix ще получат опция за предпазен достъп до квантовите компютри за да опитват с тях в границите на личната си цифрова инфраструктура.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР