Доста политически действа политическият орган Централна избирателна комисия (ЦИК). Ние

...
Доста политически действа политическият орган Централна избирателна комисия (ЦИК). Ние
Коментари Харесай

Валери Григоров за Фрог: ЦИК брутално нарушава закона

Доста политически работи политическият орган Централна изборна комисия (ЦИК). Ние всички знаем, че тя въплъщава желанията на ръководещите и на практика, каквото й е сложено като задача, тя го извършва.
Това съобщи пред Фрог ръководителят на Политическа партия „ Коалиция за теб България “ Валери Григоров във връзка отвод да получат регистрация за присъединяване в идните евроизбори с фиктивен претекст.

Политическа партия „ Коалиция за теб България “ е подала своите документи за регистрация в ЦИК на 9 април в 14:45 часа. При приемането на документите членовете на ЦИК демонстрираха неиституционално държание и доста стимулирано и безапелационно ме увещаваха да не внеса документите за регистрация заради това, че бланката, върху която е събирана подписката. Бланката с повече от 2 500 подписа на български жители, които поддържат Политическа партия „ Коалиция за теб България “ не отговаряла на тяхната форма и пример. Това несъмнено беше обяснено по един доста елементарен метод, че нашата била отвесна, път тяхната била хоризонтална, което е причина да не бъдат признати документите. Аз изрично настоях да бъдат признати документите, като ЦИК се произнесе със надлежно решение. В същия миг, в който одобриха документите, ни направиха наставление, което е обективно невероятно – в границите на оставащите по-малко от 26 часа, до приключване на периода за регистрация на партии и обединения, ние да си създадем подписката върху истинската бланка на ЦИК.

Искам да сподели, че в член 140 от Изборния кодекс, алинея 3, т.6, слага експлицитното условие за това да има избрани реквизити. Това са три имена на български жители, ЕГН и автограф на съответното лице, което поддържа нашата партия и коалиция, както и да е положен подписа пред упълномощено лице. Всички тези реквизити несъмнено ги има в нашата подписка, само че те не се харесват на ЦИК. Бих споделил, че тук комисията демонстрира една условност, съобразявайки се с формата, само че не и със смисъла на това което е вложил законодателя. За това, ние ще подадем съответната тъжба пред Върховния административен съд и каквото реши българският съд, това ще бъде вярното.

Има още един обезпокоителен факт – беше ни откраднато името. Политическата партия и коалиция представлявана от Румен Петков, който записва в ЦИК „ Коалиция за България “. Още на пръв взор се вижда, че е изтърван, по скоро не е открадната единствено късата форма на местоимението „ теб “. Очевидно те са се задоволили да окрадат 80%, само че не и късата форма „ теб “, единствено в това е разликата. Но това е в несъгласие с член 128 от Изборния кодекс, в който се споделя, че нямаме право, без категорично документално единодушие, да има съвпадане на имена, детайли на имена или повторение на име на политическа партия или коалиция. Това също не беше почетено от ЦИК, а в противен случай в нарушаване на закона беше записана политическата коалиция представлявана от Румен Петков. Това също е съображение за обжалване и ние ще сезираме Върховен административен съд, защото не може без да си потвърдил, че имаш правото да имаш името „ Коалиция за България “, без годно доказателство ЦИК да те записва. Това е брутално нарушаване на закона.

Самия факт на допускане на партия със сходно име, която цели да заблуждава българските жители, да ги обърква, да отклонява гласове, и да слага неизясненост във визията какво тъкмо се избира и кой е нашия индивид е показателно, че това е задачата на ЦИК – да спре нашата регистрация и да пусне на Петков.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР