Доста години спорихме с Агенцията по храните, защото откриват опасни

...
Доста години спорихме с Агенцията по храните, защото откриват опасни
Коментари Харесай

Богомил Николов за опасните продукти: Институциите и медиите да съобщават имената им, иначе стават съучастници

Доста години спорихме с Агенцията по храните, тъй като откриват рискови артикули и постоянно ни се изяснява нещо нереално, а не се схваща какъв тъкмо е този артикул. Те имаха една такава процедура да не оповестяват имена. Трябва да се оповестява името на продукта, партидата и да има фотография, както е в останалите страни. Дано това да не е някакъв инцидентен проблясък, а да е начало на трайна процедура, тъй като по този начин би трябвало да се прави. Това сподели в предаването " България, Европа и светът на фокус " на  Радио " Фокус "   изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори " Богомил Николов по отношение на бебешката каша, която БАБХ спря от продажба заради наднормено наличие на олово. 

По думите му медиите не получават задоволително информация от Агенцията по храните. " Агенцията не оповестява името и медиите разгласяват информацията без него. Това не е вярно, би трябвало самоуверено, когато има артикули, които са рискови, имената да стоят най-отпред, с цел да може да знаят хората от какво да се пазят. В противоположен случай институциите стават съизвършител в риск от отравяне ", добави Николов.  

" Да не приказваме, че по този начин страдат цели сектори, тъй като припомням си споделят " маруля, създадена в  Пловдивско ", хайде, на идващия ден никой не купува нищо от Пловдивско, нали, тъй като не знаем коя е марулята. И в действителност, наказвате другите, които са правилни производители ", сподели още изпълнителният шеф на Асоциация " Активни консуматори ". 

Той уточни, че се надява това да е повратна точка и медиите също да оказват помощ при откриването на такива артикули, като самоуверено оповестяват имената, когато става въпрос за заплаха. 

" Това не е неразрешено от закона. Законът е забранил единствено скритата реклама, нищо повече. Когато чуем от една институция, че тя е хванала рискова стока или нещо такова, ние не би трябвало това да го възприемаме като някаква покруса, а тъкмо противоположното, би трябвало да сме радостни, че институциите си правят работата. Защото противоположното - мълчанието е по-тревожно, тогава, когато ви кажат " всичко е наред ", най-после се оказва, че Чернобил е гръмнал ", допълни Богомил Николов .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР