Доскоршният генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) Вяра Анкова

...
Доскоршният генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ) Вяра Анкова
Коментари Харесай

Вяра Анкова официално акостира в Нова телевизия

Доскоршният общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ) Вяра Анкова към този момент е на управителен пост в Нова телевизия. Анкова ще е общоприет шеф " Информация " в Нова, както и член на Мениджърския съвет. Това оповестиха публично от една от двете най-големи частни малките екрани в България.
" Вяра Анкова ще поеме стратегическото управление на новинарския екип на NOVA и ще дава отговор за развиването на новините, осведомителните излъчвания и публицистичните стратегии на малкия екран от 9 октомври 2017 година ", споделят от Nova Broadcasting Group.
" Вярвам, че дружно ще работим в посока одобряването на Нова телевизия като желан източник на информация на всички вероятни платформи в портфолиото на компанията ", показа Вяра Анкова.
Вяра Анкова стартира кариерата си през 1991 година в отдел " Обмен за чужбина " на Българска национална телевизия, след което минава в съботно-неделния утринен блок като кореспондент и редактор на известното предаване " Добро утро ". Три години по-късно става водещ на централната емисия " По света и у нас ". От 2004 година до 2010 година е шеф на " Новини и настоящи излъчвания " към дирекция " Информация " на Българска национална телевизия. Същата година става 21-вият Генерален шеф на Националната телевизия, а през 2013-а година е избрана отново на тази позиция за втори мандат, който се проточи една година повече, в сравнение с трябваше да е по закон.
Анкова е приключила Софийския университет " Св. Св. Климент Охридски " със компетентност " Английска лингвистика ". Има специализация по публицистика в Съединени американски щати, както и в английската медийна мрежа BBC. Била е задграничен специализант на CNN и е правила репортажи за програмата " World Report ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР