Доскорошният депутат от ДПС и зам.-председател на движението Хамид Хамид

...
Доскорошният депутат от ДПС и зам.-председател на движението Хамид Хамид
Коментари Харесай

Посещението на бивш депутат от ДПС в САЩ е струвало над 10 хил. лв. на данъкоплатците

Доскорошният народен представител от Движение за права и свободи и зам.-председател на придвижването Хамид Хамид е финансирал присъединяване си във форума " Как да противостоим на съветската експанзия в Украйна и нездравословното въздействие на Китай в Европа " и Националната молитвена закуска в Съединени американски щати с държавни средства. Той е бил командирован във Вашингтон, считано от 30. 01.2023 година от Народното събрание, а цената на направените разноски за самолетни билети, нощувки и дневни възлиза на 10 442.58 лева

Това се схваща от отговор по Закона за достъп до публичната информация от администрацията на Народното събрание до досегашния народен представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев. В края на януари Мирчев насочи две сходни запитвания - до основната прокуратура и до Народното събрание, откакто първо бе обявено, че основният прокурор Иван Гешев ще взе участие " в 71-та Национална молитвена закуска ", а по-късно от фотоси от събитието на задгранични участници се разбра, че и Хамид с Гешев - информация, която пресцентърът на прокуратурата пропусна.

За визитата на Гешев, оповестена като негово присъединяване в " 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент ", беше обявено публично в уеб страницата на прокуратурата на 30 януари. " В рамките на визитата на основния прокурор в Съединени американски щати са планувани поредност от срещи, както и присъединяване в интернационалните конгреси ", гласеше След това обаче уредниците на събитието да са отправяли покана към българския основен прокурор.

 " Не е поканен ". Организаторът на Националната молитвена закуска не е чувал за Гешев

По този мотив Ивайло Мирчев по чия покана е присъединяване на Иван Гешев в така наречен молитвена закуска, кой поема таксата за присъединяване и кои са съпътстващите лица. От отговора на институцията до някогашния народен представител се схваща само, че Гешев е бил в отпуск по време на посещаване, само че не и кой е платил за него. " Посоченото пътешестване не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България. Такива не са разходвани и в каквато и да било връзка с осъщественото пътешестване ", написа в отговора.

 Гешев е бил в отпуск при визитата си в Съединени американски щати, прокуратурата не споделя кой е платил пътуването Гешев е бил в отпуск при визитата си в Съединени американски щати, прокуратурата не споделя кой е платил пътуването

Въпреки това точно пресцентъра на прокуратурата разпространяваше информация и фотоси от визитата му, въпреки че на тях не се виждаше облика на Хамид. На конференция на Движение за права и свободи преди две седмици " Дневник " попита управлението на партията в Съединени американски щати, а отговорът гласеше, че Хамид от дълго време е имал покана за присъединяване въпросния конгрес. Тогава обаче водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ не отговори на въпроса кой е поел разноските за визитата на Хамид, нито в качеството си на какъв е това посещаване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР