Доскорошната съпруга на Божидар Лукарски Ива Йорданова, бивш кандидат за

...
Доскорошната съпруга на Божидар Лукарски Ива Йорданова, бивш кандидат за
Коментари Харесай

Бившата съпруга на Лукарски проговори за раздялата им, за музиката и танците, и политика на който симпатизира


Доскорошната брачна половинка на Божидар Лукарски Ива Йорданова, някогашен претендент за евродепутат и някогашен заместник-председател на Държавна организация на българите в чужбина приказва пред утринния блок на bTV за обратите в живота си, раздялата с Лукарски, новото си амплоа – музиката и живота си на студент сега.

„ Всяко едно мое аплоа съм си аз”, сподели Йорданова, която сега е поп изпълнителка, треньорка по танци и довършва образованието си в Харвард.

„ Музиката е най-искрената форма на изява – изяснява тя за какво се е насочила към пеенето. - Песента ми се споделя „ Свобода”, тъй като това е религия в ценноста и уникалността на всеки един човек и увереността че имам качествата да я сбъдвам.

Садистично ми звучи, че съм свалила някакви персонални окови. Всеки в един или различен миг от живота си се е сблъсквал с вътрешните си страхове и е намирал сили да продължи. Моите може би бяха най-много неналичието на самонадеяност.

Често се майтапя, че съм дете на поколението на упоритостите. От деца се занимавахме нашето потомство със спорт, музика, танци, уроци. Това е прелестен метод да откриеш гениите си. От дете се занимавам и с музика. На 16 години написах първия се текст за ария за известна в предишното певица. Така че пеенето не е нещо ново за мен”.

Ива Йораднова описа, че продължава и образованието си.

„ Завърширла съм в Бъркли, а сега изучавам в Харвард – обясни тя. - Бакалавър съм в Бъркли. Част съм от първия випуск „ Лидерство в началното образование” в Харвард. Горда съм че съм една от 26-те индивида, които учат в този момент това. Уча отдалечено, напълно онлайн. Очаквах да е доста по-лесно, в сравнение с е. Трябва да имаш извънредно високо равнище на самодисциплина с цел да си непрестанно в час, да подготвяш домашни и да си в полемика с сътрудници от цялостен свят”.

Йорданова признава, че политиката не й липсва.

„ Политиката не е място в което влизаш или излизаш – проучва тя. - Тя е всеки ден. Липсват ми срещите с хората, които преди този момент съм имала. За да си политик, преди всичко би трябвало да обичаш хората, да си достоверен, да имаш солидна ценносна система. Не би трябвало да се изкушаваш. Трябва да си доста преклонен. За да учиш от хората. Това е двустранен развой, защото хората би трябвало да имат увереността че животът им зависи от политика и да са отворени към него. Смятам, че съм имала шанса да работя с хора, които са потвърдили че в действителност са работили с хората”.

Ива Йорданова приказва и за брака си с Божидар Лукарски.

„ В интерес на истината с Божидар Лукарски съвсем не сме работили дружно, защото скоро откакто връзката ни стана обществена, аз се отхвърлих от обществената си работа в политиката – споделя Йорданова. - Разделихме се по взаимно единодушие, като цивилизовани хора и не гледаме с горест обратно. Няма драма и място за жълти вести и заглавия. Всичко бе по взамино единодушие. Без драми и всеки продължава напред в живота си. Нормални, цивилизовани и огромни хора сме”.

Ива Йорданова разкрива, че едно от нещата, върху които работи сега е един план за насърчаване на личностните и лидерски качества на деца сред 7 и 12 години.

„ Става дума за насърчаване на сет от качества, които ти оказват помощ да си стойностен, логичен – разкрива Йорданова. - И този сет от качества би трябвало да се учи още от 7 - 8 годишна възраст както учим химия, физика, биология в учебно заведение. Обичам да опитвам и музиката и танците са моята форма на експресия. Преподавам латино танци в личната ми зала. В нея има акустични музикални вечери, предстоят открити театрални вечери, пърформанси за млади актьори, които желаят да се изявяват. Всеки човек има лидерски качества и зависи по какъв начин съумява да ги употребява. За мен не е нужно човек да има политическа купа – народен представител, министър и нещо такова, с цел да може да основава към себе си по-добра среда. Аз съм политически дейна. В световен мащаб ми е забавна идната президентска конкуренция в Съединени американски щати. Интересни ми бяха и последните президентски избори в Съединени американски щати.

Иначе от българските политице, колкото и необичайно да ви прозвучи, най-искрено почитам и съчувствува на Мая Манолова”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР